Posts

Showing posts from 2016

Kewujudan Layth Raheel

Image
Assalamualaikum and Hallo
AllahuAkhbar.. 9hb lepas mrLR dah 2bulan..  Cepatnya masa berjalan.. Mcm2 kejadian.. Mcm2 perasaan.. Mcm2 teladan n ujian dah rasa..
Kita throwback balik awai2 kewujudan mrLR..  1st scan was in September 2015. before i tau i pregnant (mcm i cerita kat entry ni..) i tersangat la moody... and before that (sepanjang 6 tahun lebih ) tak pernah pon putus² doa and usaha utk nak dapat next baby... tp Allah perancang terbaek... :D
setiap kali termin ngan doktor.. encik suami akan ikut.. and bila baby dah besar skit, kami bawak missLR jugak... kakak sgt la excited :) bila baby masuk bulan ke4 kami fly blk malaya...  last termin before blk malaya was 2days before kami fly...  tetiba doctor cakap, 'look! he is waving at us!' (gambar tgh-kanan) i was like, what?? he? terus dia ambek gmbr atas-kanan. tanpa was² lagi... it is a boy! mashaALLAH! missLR terus jerit.. 'ich hab gesagt, das ist mein kleiner bruder.. aber mama glaubt mir nicht!' (saya dah cakap …

U3 mrLR and termin frauenartz

Image
Assalamualaikum and Hallo

cepatnya masa begerak...
i still antara blur² ngan tak pecaya i dah ada anak 2...
mashaAllah.. tu la.. Allah dah plan terbaik dah kan.. waktu i nak sesangat anak dulu, rasa down bila buat pregnancy test asyik negative ja... and bila dah FULLY redha.. Allah bagi seketoi 'anak singa' comey.. :)
ni mrLR punya kinderpass.. tiap kali check up kena la bawak buku ni and also dia punya buku vaksin...
masa missLR dulu... ada hebamme (bidan).. so blh check berat almost every 2-3 days..
mrLR tak dak hebamme sbb hebamme sakit on the day mrLR lahir and MC sebulan... huhuu.. so otomatik, encik suami n i la jadi hebamme... huahhaha...

23hb haritu termin U3 mrLR.
cer teka.. berapa berat mr LR..?
masa lahir is 2705g...
berat mrLR dah 4504g!
pecaya ka dak... pecaya ka dak...sila percaya..!
patutla lenguh tangan i mendukung... huhuu.. i tak sangka dia naik byk sgt..
kalau baca balik entry U3 kakak, doktor kata dlm sebulan baby patut naik berat 500g...
si mrLR naik smp 1…

konsert 1st missLR

Image
Assalamualaikum and Hallo

Aktiviti missLR skg makin penuh.. so far dia happy and active.. semua benda tu dia yg nak buat dan bukan paksaan sama skali... :)

so.
hari ahad 2 minggu lepas, sekolah muzik missLR buat konsert sempena 20 tahun.. actually tiap² tahun pon dia buat konsert nih.. cikgu missLR nak missLR perform tahun lepas tp sbb dia muda sgt.. so, postpone tahun ni..
sebenarnya sekolah muzik ni ambek student mula dari 7 tahun.. missLR kira speciall case sbb start umur 5, dia dah belajar piano dengan kawan indonesia kami.. but just for few months sbb member tu pregnant and rumah dia actually agak jauh dari rumah kami...
early last year, i daftar missLR masuk kelas piano kat sekolah muzik raunheim.. dekat ngan rumah.. mula² cikgu tu mcm tak mau accept, tp lepas try 2x.. dia suka missLR and nak give a try ambek student muda..

apa yg uol perasan kat list nama performer tu?
nmpk tak nama mama ngan papa yg wujud kat situ...? huhuuu...
mmg kerap depa konpius nama i ngan nama missLR.. …

Akhirnya...

Image
Assalamualaikum and Hallo

status 13jun berbunyik
'Rindunya nak blogging.. Last hapdet august 2015.. Beriya ngaku 'i tak pregnant'.. Pengalaman pregnant n lahirkan layth lg byk nak cerita sebenarnya.. Br kumpul2 semangat nak hapdet blog.. Bukak laptop.. Bersila.. Senyum2 atur ayat.. Tup2 br teringat, internet kat rumah takleh guna... Huhuu..'

status disambut ngan 62likes, beberapa komen, beberapa wassap, beberapa pm dan 2 email..
gitewww...
lepas seminggu kumpul semangat.. baru harini ada masa..

dengarlah wahai dunia... i dah ada anak 2!
penantian satu penyiksaan.. namun bersyukur itu lebih indah..
lepas 6 tahun tunggu, akhirnya Allah bagi rezeki tak terduga..

i still ingat waktu tu...
i moody sangat.. every single thing yg encik suami buat.. i melenting.. even i sedar yg i tersangat sensitif and moody, i tak leh nak control...
ntah mcmn lepas few weeks moody², terasa nak buat pregnancy test..
tanpa harapan apa².. buat test, and the test is positif!
i tak tau nak react …