Posts

Showing posts from June, 2015

throwback 4 - fasching 2015

Image
Assalamualaikum and Hallo

12.2.2015
a day before kami blk malaya...
tadika missLR buat faschingfest... ala² halloween tp bukan.

before tu... ada laternfest... i dah berjaya elak..
cekgu dia nmpk kelat ja muka bila i kata i tak mau n tak bg missLR join..
dia kata, just bg budak² nyanyi ja...
tp i kata itu upacara agama depa... then cekgu dia akur mengalah...
kalau dia membalassss lg.. i nak soh dia try zikir 33x... mau dak?

kalini punya fest, takleh nak elak...
so. i explain siap² kat missLR...
plus, sekolah dia tak buat extra activity melainkan main mcm biasa.. cuma bezanya, budak² pakai costume...
tahun lepas i beriya jahit baju bagai...ada i cerita kat sini...
tahun ni mmg tak prepare apa²...
baju cheong sam nih kawan baik i kat sini bg hadiah... perfect...! dah la silk... pink pulak tu...
senang ja i nak pancing missLR soh pakai baju tu...
i just jahit seluar ja dari kain baldu... tu pon leftover dari buat baju princess dia tahun lepas... huahhaha...

sebenarnya, dia nak sgt jadi els…

missLR first award..

Image
Assalamualaikum and Hallo

ini cerita 22 may 2015.

alkisahnya jadual missLR makin ler padat...
terbaru.. every friday dia ada  kelas melukis...
masa 1st class... i tak bwk missLR.. dia tak sehat...

so. on 24.4.15 dia start..
pastu minggu depan tu.. cuti labor day.. takdak kelas...
minggu satu lagi br ada kelas...
2 kali kelas... missLR siap satu drawing...
cikgu lukisan kata, missLR ni spesis slow and steady... budak lain dah habis satu lukisan masa 1 kelas...  tp cincai2...
missLR pulak... lukis and kaler cermat² n kemas.... tp lambat... huhuuu

cekgu lukis kat depan... depa ikut kat kertas masing² and add anything ikut imiginasi depa...
gambar atas tu half siap...

minggu depannya tu, public holiday lagi...
minggu tu, kawan i call bgtau cekgu lukisan dia kalut cari number tepon i...
so i call cikgu dia blk... rupanya lukisan missLR menang. :D

22.5.2015 depa ada buat kinderfest... so setiap club akan buat persembahan skit...
utk drawing club... depa buat pertandingan based on 2x class y…