Posts

Showing posts from April, 2015

throwback 1 - snow

Image
Assalamualaikum and Hallo

naaaak jugek throwback2 kan... hihhiii..

like always... missLR dok tunggu² snow... bila dah bulan doblas, tp snow tak turun².. maka tak dak tempat lain yg kami tuju melainkan wolfsburg..
tahun lepas, kampong kami dok panas elok ja lg.. kat wolfsburg -18°c..
tahun ni tak la sesejuk tahun lepas.. tp tetap below 5°c kalau tak salah...
bespren.
middle dec, kami ke wolfsburg sempena anniversary... actually tak plan tp kebetulan puan wawa buat besday party dia.. maka, zasss! tup² dah smp wolfsburg... huhuuu...
ni kat autocity... kat sini slalu ada mcm² activity..
minggu yg kami kat sana.. depa buat tempat main snow... tp bukan snow betul² la.. itu snow jadian...
besar gak kawasan tempat main tu... tepi² tempat snow nih.. ada stall² christmas market... and semua mainan free...
selain kawasan lapang utk budak² korek² snow.. ada mcm² activity lain jgk...
kalau tgk betul² gmbr atas... belah kiri, ada satu pipe mcm shower.. kat situ tmpt kuar snow/ice... ada bakul kat s…

tup tup dah april...... uhuk...uhuk..

Image
Assalamualaikum and Hallo

last entry was on 22 january.... wooot! woot! wooott!!

kalini i cerita summary dulu eh... lain kali (hopefully bukan bulan doblas) i cerita la pepanjang.. insya Allah...

1. snow
end of january, br kampong kami ada snow... 1st day snow,ocik ngan odee bawak missLR kuar dating.. tp lepas tu ochik kata ochik tak nak bawak dah.. semua org excited nak main snow tp missLR berdiri tgk saja.. sebabnya, ochik kata missLR ni teliti sgt.. dia tak suka org berebut² and kotor... huhuu...
esoknya tu, i bawak missLR kuar main snow.. ajak dia bergelumang..
aksi ini dilakukan dengan rela hati.. tanpa paksaan..
so i konpius 4 saat tang mana yg dia pembersih sgt... ni konpem kes mengada nih...

2. museum dino
i wish i blh cerita pasai museum ni secepat mungkin..
agak menarik utk bawak anak²... tapi semua dlm jermen... even tour pon dlm jermen...
museum ni kat frankfurt... dlm tu ada byk gak tulang² dino yg depa tulis kata tulang ori... and also.. ada byk jenis binatang dr sekecik…