Posts

Showing posts from 2015

kelam kabut

Assalamualaikum and Hallo

ok.
harini brapa hari bulan?
11.8.2015!

terbaeeekkk... nampak sgt mak lijah kalut ntah hapa² smp tak dan nak jenguk blog..

akan tetapi...diam² berisi hokey.... (i tak pregnant)

entry pasai throwback pon tak sempat nak habiskan... kalau nak toleh² jugak lg.. maunya smp terteleng... but stiilllll... tak sempat² gak nak story mory morning glory gitewww...

thanks to reader yg email/WA i and mintak haplod entry... walaupon cuma 3 worang.. namun buat i terharu... buleh bayang la kalau otai² blogger mcmn kalau ter'pause' blogging..

missLR dah besar... dah makin sama rupa ngan i... tp perangai ikut papa dia.. huhuhuu...
smlm dia baru start sekolah blk lepas 2 weeks cuti summer...
dlm dia dok sebut² boring... penuh jugak aktiviti dia sebenarnya... since raya smp la weekend lepas... mcm² dia buat.. and ofkos mak dia pon sama kalut...

and since blog i ber'hibernasi' nih... mcm² jugak yg jadi kat i...
Alhamdullillah... semuanya positif² belaka... (ada gak…

throwback 4 - fasching 2015

Image
Assalamualaikum and Hallo

12.2.2015
a day before kami blk malaya...
tadika missLR buat faschingfest... ala² halloween tp bukan.

before tu... ada laternfest... i dah berjaya elak..
cekgu dia nmpk kelat ja muka bila i kata i tak mau n tak bg missLR join..
dia kata, just bg budak² nyanyi ja...
tp i kata itu upacara agama depa... then cekgu dia akur mengalah...
kalau dia membalassss lg.. i nak soh dia try zikir 33x... mau dak?

kalini punya fest, takleh nak elak...
so. i explain siap² kat missLR...
plus, sekolah dia tak buat extra activity melainkan main mcm biasa.. cuma bezanya, budak² pakai costume...
tahun lepas i beriya jahit baju bagai...ada i cerita kat sini...
tahun ni mmg tak prepare apa²...
baju cheong sam nih kawan baik i kat sini bg hadiah... perfect...! dah la silk... pink pulak tu...
senang ja i nak pancing missLR soh pakai baju tu...
i just jahit seluar ja dari kain baldu... tu pon leftover dari buat baju princess dia tahun lepas... huahhaha...

sebenarnya, dia nak sgt jadi els…

missLR first award..

Image
Assalamualaikum and Hallo

ini cerita 22 may 2015.

alkisahnya jadual missLR makin ler padat...
terbaru.. every friday dia ada  kelas melukis...
masa 1st class... i tak bwk missLR.. dia tak sehat...

so. on 24.4.15 dia start..
pastu minggu depan tu.. cuti labor day.. takdak kelas...
minggu satu lagi br ada kelas...
2 kali kelas... missLR siap satu drawing...
cikgu lukisan kata, missLR ni spesis slow and steady... budak lain dah habis satu lukisan masa 1 kelas...  tp cincai2...
missLR pulak... lukis and kaler cermat² n kemas.... tp lambat... huhuuu

cekgu lukis kat depan... depa ikut kat kertas masing² and add anything ikut imiginasi depa...
gambar atas tu half siap...

minggu depannya tu, public holiday lagi...
minggu tu, kawan i call bgtau cekgu lukisan dia kalut cari number tepon i...
so i call cikgu dia blk... rupanya lukisan missLR menang. :D

22.5.2015 depa ada buat kinderfest... so setiap club akan buat persembahan skit...
utk drawing club... depa buat pertandingan based on 2x class y…

throwback 2 - museum dinosour

Image
Assalamualaikum and Hallo

awal bulan january, kawan baik i ajak family kami pi jalan² frankfurt and also visit museum senckenberg..
i was like... heh? museum...?
bila dah surf br tau itu museum dinosour... :)
menarik...! tertarik..! cumanya semua dlm jermen... even tour pon explain dlm jermen... so kami jalan sendiri ja...
museum tu tak besar tp ada mcm² and byk sections..

1st section bahagian gegajah and dedinosour besor...
kalau nak ikut apa depa tulis... tulang² and rangka² kat situ.. ada yg ori...
tgk la size gigi tu pon dah nak sama besaq tapak kaki i... yg missLR pegang tu lower jaw mammoth..
rangka full mammoth tu berganda² besar size encik suami...huhuu
 bawah ni family tree atok mammoth sampai la ke cucu cicit piut gajah...
kerut² dahi i membaca info... tp haraaaammm tak paham apa... huhuu...
credit photo : museum website the other side of gegajah... semua tulang² dinosour... missLR boring part ni... dia tgk sekali lalu ja... then terus proceed tmpt lain... btw, kat website bl…