Posts

Showing posts from December, 2014

curtain utk masterbedroom

Image
Assalamualaikum and Hallo

early november haritu i ada jahit langsir utk master bedroom..
actually i nak clear kan stock kain kat rumah.. mula² kain tu i beli utk buat cover kotak.. tp end up project terbengkalai atas sebab² yg tak dapat dielakkan.. maka dengan itu, i proceed ngan project curtain memandangkan curtain dlm master bedroom tu tak pernah bertukar... tukar utk basuh pon br 2x dlm 3tahun...
-.-
ini la rupa langsir baru bilik tido kami...
senget benget tp puas hati la sbb ada gak rupa scallop tuh....

before this i ada jahit pleated curtain utk langsir hari raya..itu pon tahun 2012!
this time i nak try and error jahit scallop...
i teringin sesangat nak masuk kelas curtain cikgu Rogayah.. dia ada buat online class..
tp i tak tau la berbaloi or not.. so kita try dulu..
bila curtain dah siap... yes. i mengaku.. belajar perlu berguru.. tak leh nak buat pepandai sendiri ja... huahahaha...

kesalahan first² skali.. i tak ukur size tingkap... budget mcm cukup ja...
rupanya kain yg sedi…

three two

Image
Assalamualaikum and Hallo

hoo yeee... 23rd november haritu, i sambut birthday yg ke 32..
23-32...

nak jgk lucky number kan...?
heh.
ramai tanya betul ke i 32...? bukan 33..?
weellll...itu la untung lahir akhir tahun...

birthday kalini sempoi... nothing special yg terkejut² or suprise² or sweet²..
memandangkan birthday kalini weekend... so encik suami ajak jalan² cari benda makan yg tekak dia teringin... baca betul²... tekak DIA..
-.-

mula² encik suami ajak pegi mainz.. tp i ralit² pusing².. golek²... dah smp tgh hari...
tp encik suami nak gak ajak kuar.. so kuar jgk tp pegi frankfurt...
memandangkan encik suami dah lama tak naik train.. maka sempena birthday i.. dia ajak kami pegi frankfurt ngan train... ok.. itu luar biasa sikit utk DIA... sbb i n missLR mmg still pegi mana² ngan train or bas...
kuar kalini mmg takdak plan nak shopping or hooping or stalking...
mmg semata² nak kuar berdating sahaja...
kebetulan ada strike kat frankfurt.. tramp tak gerak... so, kami berjalan saja kema…

vietnamese springroll

Image
Assalamualaikum and Hallo
Sumber :
belajar dari kawan vietnam..

Mukadimah :
i suka sgt vietnamese springsroll nih.. maybe sbb penuh ngan sayur² n salad² fresh...
bulan lepas i buat projek tanam taugeh ngan missLR.. so one the menu yg i dah masuk dlm list ialah vietnamese springroll..
seeee... mama ajar anak mama jd anak dara sejati... blaja perisi taugeh.. dapat la 2 cekak.. :P
i pairkan ngan hunan crispy fried meat and thailand rice noodle salad..
salad tu sama ja bahan dia ngan isi springroll.. i tak letak fish sos n salad ja..

Bahan² :

udang / crabstick / ayam rebus / daging rebusrice noodle / su'untaugehketumbarsalad / lettucecili hijau - potong pjgtimun - juliennecarrot - julienne daun pudinabasilrice paper wrap sos sos ikanjus limaugaram gulacili padi
note : plg penting the wrap.. dia mcm kulit popia tp keras n bila dah lembut, dia transparent..
utk bahan² filling... letak ja apa bekenan di hati.. utk kalini i guna crab stick.. basil n pudina i tak letak..
semua sayur fresh.. s…