nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO

Salam and Hallo

raya haji haritu i ada buat nasik arab...
ada cerita kat sini..

kalini i nak promote pulak... :D

ni la pes yg i guna...
sedap hokey... disahkan oleh tetamu² i masa raya haji ritu....
buat dia pon tak renyah...
bila beli.. uols akan dapat satu set - beras brasmathi n paket pes...
dlm paket pes tu pulak ada pes nasik arab and pewarna safran..
cara² penyediaan yg dia bg tu salah skit sebenarnya... tp cara yg betoi pon tak susah mana... mcm buat nasik ayam ja....

ada 2 set..
1 set utk setgh kilo beras... ni utk 4-5org makan... RM17 (tak termasuk pos)
1 set utk sekilo beras... ni utk 8-10 org makan... RM30 (tak termasuk pos)

kiranya haritu.. i buat 2pack yg sekilo utk +-25 org makan...
Alhamdullillah.. just nice ja..
thanks kak fazilah n ima utk gmbr² ni..

atas ni, gmbr dari tokey nasik arab...
dia buat ngan kambing...
i haritu buat ngan ayam... next time kalau dpt stock pes ni lg.. konpem i akan try ngan kambing pulak... :)

yg merah dlm mangkuk tu sos tomato pedas... ada cara² dia kat pack pes tu...
utk sos² i tambah lg 2 jenis sos.. i buat salsa (mcm acar timun) and sos sadri..

ouh.. utk nasik and ayam..
cara dia... mula² rebus ayam ngan pes... ikut sukatan air kat pack..
mendidih ja air tu, tutup api... kuarkan ayam and masak nasik guna beras and air rebusan ayam tu td... tak yah sukat² dah..
bila nasik dah masak... tuang air safran atas nasik.. i tuang kat ayam jgk..
ayam tu.. uol blh masak skali ngan nasik... or blh panggang asing...
i panggang asing... bg ada terbakar² sket.. br layan...

sebelum ni, i guna resepi ni...
sedap jgk.. tp mcm i cerita haritu.. itu 1st time masak n rasa nasik arab...
maybe next time blh buat better.. insya Allah...

nasik arab mmg takde benda kuah²... utk org pure melayu mcm encik suami.. dia perlukan satu lauk tambahan yg ada kuah...
biras i pair nasik arab ngan ayam masak merah...
kakak i buat air asam ( very the melayu oneee meh)
i buat ngan dalca sayur...

ikut uol la nak buat ngan apa...

last but not least, sapa nak try... blh order kat biras i....
blh msg/whatsapp :
irma 012-4301073
location : shah alam...
blh gak nak angkut kat rumah dia... or buleh mintak dia pos...

i gerenti nasik arab ni sedap!

Comments

Anonymous said…
I pon boleh gerenti sedappp

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003