Posts

Showing posts from September, 2014

eurocamp - easter 2014 - speelland

Image
Salam and Hallo

cerita beekse bergen lg.. huahahaa...
peginya 4hari... tp ceritanya dekat setgh tahun tak abih²....
so.
selain open zoo yg sgt meriah tu... kat beekse bergen ni ada speelland (playland gitu..)
tak la besar sgt tp cukup utk spend seharian kat situ....
mula² kami plan nak sewa basikal.. tp bila tgk rate, mcm tak berbaloi pulak nak sewa...
gmbr atas tu basikal utk 2 org dewasa ngan 2 budak... ada basikal utk 4 org dewasa 2 budak... and yg lain basikal mcm biasa... basikal utk budak² pon ada...
entrance speelland..
utk kami, its free... sbb masuk dlm package 4hari 3mlm kat eurocamp....
sgt berbaloi²... save byk gak...
kami pergi ngan family wawa ja sbb iqbal still dlm honeymoon mood... kui kui kui... so depa pi dating kat tempat lain....
ni peta speelland....
memula masuk.. kami ke area belah kanan dulu...
ni game yg 1st....
kena pancut air tu ke bola smp la bola tu masuk lubang...
ada few bentuk.. mula² missLR excited... bila dah tak masuk²... pass kat papa...
papa pulak …

Tote Bag utk sekolah agama

Image
Salam and Hallo

minggu lepas di hari rabu yg agak sejuk... missLR suddenly mintak beg utk sekolah agama...
i ada cakap kat dia ritu.. either buat beg baru or beli beg...
sbb utk sekolah agama.. byk guna file and buku A4.. so tak muat nak masuk dlm beg sekolah missLR...
so i pikir² mcm nak buat tote bag kat dia.. tp busy...busy.. and buat² busy smp terlupa...
tak sangka missLR ingat... he he he he..

haritu masa buat rumah kotak kat dia.. i refer kat pinterest...
rupanya missLR observe apa i buat...
dia siap ambek ipad... then kata..
missLR : ok ma.. ma tekan yang ni (icon pinterest)... pastu ma kena cari beg-untuk-girl..
i : ouh... kena cari kat ipad eh..?
missLR : ha ah... baru tau apa yg cantek....
-.-'
pic from pinterest missLR pilih hat ni...
i kata... 'ishk... yang ni susah ni... mcmn mama nak buat...'
missLR : tak pe ma.... ma jahit je... ya tau ma buleh buat....

ambooiii.... siap bg motivasi.
syarat dia.... beg pink...
kebetulan i mmg ada kain cotton pink... tp kain…

getting busy - kelas agama

Image
Salam and Hallo

ahad lepas, 2nd class agama missLR... :)
so far... dia enjoy class dia...

last week... masa 1st day class.. i and encik suami pi hantar and jemput dia sama²... sekolah tu kat kampong sebelah...
kami dah daftar dia masuk kelas agama ni before balik mesia raya ritu...
tp ustaz tu kata, student plg muda is 5thn... and missLR bulan october baru cukup 5 tahun.. so ustaz kata, bg try dulu...
ustaz bg 2 tarikh... sabtu and ahad.. masa sabtu 13th sept , encik suami pegi sekolah and check.. nama missLR masuk kelas hari ahad.. so ok la..
actually, kat kampung kami pon ada few kelas agama utk budak²... yg paling dekat ngan rumah i, sekolah turki... ajar quran jgk.. tp benda lain semua cakap turki...
so kami decide nak anta dia masuk sekolah morokko... masa pegi sekolah agama tu on saturday, selisih ngan bapak kawan tadika missLR.... rupanya dia pengerusi masjid morokko kat kampong kami.. and rupanya (skali lg), sekolah agama kat kampong kami pon ambek material yg sama ngan sekola…

getting busy - kelas piano

Image
Salam and Hallo

alkisahnya... encik suami ada officemate, chinese indonesian..
tahun lepas kot.. kami ada pergi jalan² kat Mainz and jumpa family dia skali...
waktu tu i la i kenal ngan wife Sony, Elly.. rupanya Elly ada degree dlm muzik.. major piano ngan flute...
tambah keseronokkan bila Elly ajar budak² jgk... :)
masa pegi rumah dia dulu, missLR main² piano kat rumah Sony and Elly kata missLR dah buleh start blaja piano sbb jari dia dah cukup panjang utk tekan key piano...

so... awal september haritu.. lepas kami blk dari mesia... i bawak missLR utk 1st piano class dia..
Excited!
balik ja sekolah dah prepare² barang nak bawak pegi kelas piano... :)

Mainz ni bandar terdekat ngan kami selain Frankfurt... tp dua arah yg berlainan...
mcm kita dok kl... satu kat shah alam.. satu kat gombak... gitew...
Elly ajar dlm deutsch... senang utk dia explain kot..
better jgk utk missLR... :)
1st class.. dia malu² lagi... tp nmpk muka dia excited...
kiri : itu tengah blaja nyanyi smbl blaja note …