Posts

Showing posts from August, 2014

eurocamp - easter 2014 - safaripark Beekse Bergen (part 2)

Image
Salam and Hallo

atas permintaan... i sambung cerita safaripark ni....
berkurun br nak sambung part 2 kan...?
utk part 1... cekidaut kat sini....

kalini cerita pasai kami kat safari lg... (dah nama pon sambungan kan...)
haritu last, cerita pasai zirapah kan... so tu dia kaki zirapah... :) keras... klok! klok! klok!
tukang cerita kata, lidah zirapah kuat smp kalau dia jilat kita, ada potensi kulit nak terkuar...
*ngeri tak?*

gmbr dak comey tu... si haziq... :)
yg ni pulak gmbr toilet... kami turun ja bas.. missLR kata nak terkencing...
berpusing² i cari toilet... rupanya ada depan mata...
1.tak dak tulis 'toilet' or lambang yg menunjukkan dia tu toilet...
2.tak dak rupa mcm toilet

kami.
masa ni nak tunggu boat.... nak ikut route air pulak... missLR masa ni dah ngantuk n penat... tp tahan jgk mata sbb tak dpt tgk gajah lg...n also excited sbb nak naik boat...
missLR dah lama tak naik stroller sebenarnya... tp nasib baik la sgt terpikir nak bawak stroller.. if not, jenuh gak la na…

malaysia 2014

Image
Salam and Hallo

pahabaq uooollllsssss.....

tahun ni i blk raya kat mesia... lalallalaaaaa....
kesian kat missLR.. dok rasa raya di perantauan ja.. selagi dia tak masuk sekolah, better la kami bwk dia blk raya kat mesia siap²...
kindergarten dia tak cuti lg time kami blk tu.. tp kami mintak cuti... kalau kindergarten, still senang nak cuti ikut suka hati... bila dah masuk sekolah.. mengikut org yg berpengalaman, sgt susah nak cuti.. ponteng 2hari pon, polis mai rumah... hui hui hui...

tiket mahai skit compare time kami slalu blk bulan 5-6...
tp dah niat nak blk raya kat mesia... so byr ja sudeyh...

pilihan di hati tetaaaapppp MAS..
nak jadi cerita, kami fly a day after kes MH17... (Al fatihah)
Alhamdullillah ramai mendoakan keselamatan kami...


kami blh bawak up to 90kg sbb sorang dapat 30kg...
for the first time, lps i packed brg... space ada lg... tahun² lepas.. kerapnya kena rearrange or byr utk berat yg extra...
kalini i sorang² yg pack brg... encik suami tak leh masuk campur sbb di…

Giveaway 14/003 - result

Image
Salam and Hallo

ampooonn hokey...
i br smp ke bumi jermen senin lepas...
n busy kemas barang bagai... smp terabaikan blog n giveaway...
blk mesia ritu lg la jgn cerita.. busy tahap kesatria baja hitam...

hadiah i dah usung bawak blk mesia siap² raya ritu... tinggai nak cabut undi ja...
blame me sbb tak beriya sgt promote GA ni... plus, terus tinggai blog tak berhapdet² sekian lama..

ini peserta GA
CuTeNyer@Ku!!!~~ amy (^_^)jiji wife fizzWirdaizzeydaInaAhyatNatasha Luke Nanee Sidek thanks.. walaupon 8worang.. tp sebenarnya ramai jgk yg email bgtau nak join tp takdak blog.. maybe next time hokey.. :)


CuTeNyer@Ku!!!~~ amy (^_^)jiji wife fizzWirdaizzeydaInaAhyatNatasha Luke Nanee Sidek do contact me, winners... :)
email : nch_2311@yahoo.com