Posts

Showing posts from June, 2014

Sommerfest 2014

Image
Salam and Hallo

selamat menyambut ramadhan utk semua umat Islam... :)
kami dah mula posa sabtu lepas...

ini aktiviti missLR minggu lepas... 26 jun...
kat sekolah dia ada sommerfest..
few weeks before sommerfest, cikgu depa letak la list kat board utk sapa² yg nak bawak makanan apa² utk fest tu... duit akan masuk kat tabung sekolah...
i plan nak buat cupcake... but suddenly TERbuat apple cake jgk... so bawak ja la dua² memandangkan tak dak penggemar kek kat rumah nih...
apple cake tu tak se'cun' first time i buat dulu... i rasa sbb i potong apple tu nipis² sgt n bentuk apple tu itself tak sekata.. so, bila susun.. tak cantik sbb tak sama besar...
cupcake tu i letak topping ja dulu then tunggu missLR blk sekolah utk tabur funfetti... :)
sampai sekolah, group missLR kena berkumpul utk lukis muka...
rupanya depa ada persembahan.... :) tak pernah pulak missLR cerita depa praktis...

atas : missLR ngan BFF, missMM...
bawah : drama br start... depa belakon cerita 'red riding hood&…

Patah tumbuh hilang berganti

Image
Salam and Hallo

Tudia tajuk.. Madah berhelah.. :)

1. Laptop
Laptop i tetiba takleh on.. Screen blank.. Lepas beberapa hari terkulat2 hapdet kedai guna ipad, encik suami anta laptop utk repair.. Kebetulan pulak minggu ni byk public holiday.. Maka kami terpisah beberapa hari..
And smlm, laptop i disahkan koma sbb jantung crack.. Oh maaannn...
Laptop kesygan tu (mcm la ada laptop lain,kan).. Laptop tu la antara brg 1st yg encik suami beli utk i bila i smp sini 6thn lps..  Laptop tu la meneman n penyambung hubungan i n family2 (n also skandal2 out there)..
I akan usung dia blk mesia bulan depan n try repair jgk... Tp sbnrnya, blh paham la pasaipa dia kaput.. Umur dah 6thn.. Guna hari2.. Kadang2 siap tak off 2 hari... -.-
And smlm jgk, kami hunting laptop br memandangkan i tgh peak time hapdet kedai..
N 'patah tumbuh, hilang berganti' applied.
Dulu samsung, kini HP... :) Alhamdullillah.. Harap2 blh bertahan lg 8 tahun..

2. Fridge n freezer..
Minggu lps, achik 'pusing' dapur…

eurocamp - easter 2014 - safaripark Beekse Bergen (part 1)

Image
Salam and Hallo

setelah sekian lama gue peram... akhirnya.. nindia sambungan cerita cuti easter kami...
hari kedua, kami spend kat safaripark...
punya la syoq weeyyy.... sbb safari tu open.
believe it or not...? better believe it sbb kami dah pi... so itu 'past tense'...
ni kat depan entrance.... i tak sure tiket dia brapa²... sbb kami dapat free.. skali ngan caravan eurocamp sbb duduk situ 4H3M... then dapat gak free entry utk theme park...
pakej terbaek :) thanks to wawa sbb belek pakej tu betoi²...

kalau uol belek peta tu betoi² ada few cara utk pusing safari tu... jalan kaki buleh... naik bas buleh... naik bot buleh... naik kereta sendiri pon buleh... cuma route berbeza²...
kami decide utk naik bas... bas 1st half way safari then bas second turun ke bawah blk guna route lain... (refer peta kat atas..)
ni ayam² n kamben² kat tempat tunggu bas... semua gemok² n comey² belaka
i nmpk ayam ni extra comey sbb kat kaki dia pon ada bulu² mcm kat badan...
ni dlm bas 1st... org yg b…