berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, May 7, 2014

Kinderbasar Mainz Kastel

Salam and Hallo

di suatu petang yg hening² gitu... encik suami pulang ke rumah dengan perkhabaran ada kindermarkt kat mainz-kastel...
kawan dia bgtau kindermarkt ni slalu ada cuma tempat dia selalu berubah²....
zass! terus check online... rupanya mcm flohmarkt jugerrr... ada merata n kerap ada...
menarik nih....
harus la ajak encik suami ngan seketeri kecik pi melawat kawasan kan...?
kami sampai dah dekat nak tutup... tp excited jgk sbb nmpk barang ada macam²....
ni meja puzzle n mainan dlm box... sangat la macam² and semua elok² lagi...
i pelik la mcmn anak depa main.... puzzle tak dak yg hilang... takdak yg terpatah or terkoyak... kotak pon dok bersegi elok ja lagi....
takyah ambek contoh anak org lain, kalau barang si missLR pon sama... puzzle² yg dia dah boring main, dia buat ingredients utk main masak² la... dia buat trace kat kertas lukisan la... mcm² idea...
missLR mcm tak tentu arah.. semua dia nak tgk.. semua pon woww....

belakang meja puzzle ni, ada depa susun basikal... roller.. laufrad.. mainan² besar mcm papan gelungsur... buai...
basikal yg almost sama ngan basikal missLR pon ada... dah la lg double murah... :P
again, semua benda missLR nak pegang... nak try... nak goda² papa soh beli... huhuuu....
meja utk kasut... dari sekecik² kasut baby... smp la ke teen shoes...
sama. semua still elok²... 
part kasut, i blh paham pasaipa kasut tu still elok sbb kat sini 4seasons... so kalau kasut budak time winter contohnya, pakai dlm sebulan... dah tu.. tak pakai dah sbb tahun depan dah tak muat nak pakai kasut yg sama....
meja² pakaian... depa asingkan ikut size... i rasa ada 8meja besar kot... belah kiri semua suar ngan skirt..
belah kanan semua spesis² baju... jaket... tops.. dress.. bla.. bla...bla...
i tak sure org² club tu basuh lg skali ka apa baju² tu semua.. tp semua wangi n bersih... ada jugak baju² baru... n ada yg dah faded... tp harga berbaloi ngan baju² tu semua...

cuba uol teropong kat atas pentas tu skit...
nmpk?
atas tu ada stroller... ada car seat... ada highchair... ada babymobile... 
tepi meja puzzle... ada meja buku² and magazine²... ada set encyclopedia.. semua elok² and menarik.. tp semua dalam jermen... 
takpa la.... nnt i usung buku from malaysia... :)
meja sebelah lagi ada komputer² budak... deco² bilik budak... 
dah nak blk baru nmpk dia punya iklan... rupanya esok pg tu ada lg... tp ofkos la barang² yg sama...
ini puzzle pilihan missLR... ada 4 puzzles princesses...
semua puzzle complete.. tak dak satu pon yg hilang or kaput..
sampai ja rumah, terus semangat nak buat... bila dah siap satu.. tolak tepi..buat gmbr lain pulak... dia kata dia nak tgk gmbr princess apa....
ini mainan pilihan encik suami... monopoly guna kad bank.... 5€.
dah maju rupanya game nih.... dah tak guna duit kira² dah.... semua guna kad ja...
bank pon tak leh nak rasuah sbb mesin yg kira.. hahhahaa....
ini pilihan i... tempat sangkut baju pwincess... hihi... comel.. dah la 3€...
baju pilihan missLR... dia nak yg kanan ja sebenarnya... baju tidoq princess... tp besar skit..
i ambek ja jgk sbb dua² baju tu baju baru...

next time, teringin nak pi lagi.. i mmg suka la benda2 fleamarket nih.... dari zaman kat UM lagi... selang satu malam i pusing updown/downtown....
fleamarket kat amcorpmall tu pon i layan! syoq ooo...

5 comments:

Neny said...

Bestnya!!!!!

Betul, dulu akak beli puzzle ravensburg tu dalam 1 euro, paling mahal pon 5 euro...tp cantik lagi kotak dia n semua complete.

Dapat ke kembar..huhuhuhu...tp dok ada la lagi puzzle tu semua cuma ada dah missing la piecesnya...

Beli la liza buat collection...dah la murah..berbaloi2

iu rf said...

kalau akak yang g ni memang rambang mata.. akak biasa soping barang untuk anak2.baju , menan etc,.. mmg excited sgt2.. tp kalau brg utk diri sendiri kurang skett...


aii rindunyaaa dochland!! :D

Anonymous said...

kalau elok-elok, kenapa tak beli then jual kat ich&du
buat flohmarkt pulak kat situ :)

princess dini said...

monopoly tu berapa ?
belikan 1 :P

:cahya schatz: said...

kak neny : org beli ja puzzle apa² yg liya nak.. takdak specific brand..
nnt kalau org dah start kumpul, tak dak tempat nak letak pulak... huhuu..

kak iu : liza pulak kedekut.. hihihi...
kalau perlu, baru beli... even barang flohmarkt sekalipon...

anonymous : ich&du baru lg.. kalau dah ada follower tetap, insya Allah, mmg ada plan nak buat cemtu.. sbb brg² kat sini even secondhand.. still elok...

dini : semua dlm bahasa jermen daaa.... susah nak main nnt...