Posts

Showing posts from May, 2014

SALE from ich&du

Image
Salam and Hallo

hanya utk pembaca cahya schatz....

from myr 350-370 to myr 300
le pliage Croco (duck blue) - 30x28x20 cm from myr 690 to myr 490
1. buleh bayo 2x 2. i akan beli n bawak blk july nnt..  3. comment or wassap me +491799297035
thanks, süße

hari ibu 2014

Image
Salam and Hallo

hari Jumaat, 9th... rupanya kat sekolah missLR depa ada buat jual kek² skit utk mak² sempena mothers day...
missLR pulak kata, itu cekgu² buat utk kinder yg goodgirl/boy... hihi...
ok, i pon tak plan nak cerita kat dia pasai mother's day... kang dari dia rasa biasa²... terus rasa mcm nak kena sambut pulak...
ini org² yg ala² AJK PIBG tadika... mak² budak² kat tadika missLR...
depa buat kek n jual n duit tu masuk dlm tabung club...
missLR beli kek yg ada heart utk i... sepotong sengget... so i beli lg satu kek cheese oren...
missLR makan dua².. i dapat rasa skit...
dia kata sedap.. plus, dia goodgirl kat sekolah.. maka kek tu dia punya.... -.-
on the way balik dari sekolah, dia kata.. dia nak tunjuk something... siap suruh i prepare camera utk ambek video... semangat nak tunjuk kat papa... :) first time dia buat mcm tu a day before.. i tak sempat nak ambek video... dia sedih sbb tak leh nak tunjuk kat papa...  skg ni pantang nampak bukit...  tp dia kata dia berani b…

eurocamp - roermond designer outlet (part3)

Image
Salam and Hallo
on the 1st day, after lunch kat düsselsdorf, kami terus berombongan ke designer outlet roermond...
time tu dlm hati i agak berbunga² la nak shopping smbl bersiaran ngan ich&du...
hmppphh.... punah harapan..
jalan nak masuk simpang outlet pon dah jammed...smp kat parking ja pon i dah geleng² kepala... parking penuh sepenuhnya.... rakyat jelata mcm semut...
SPRING!
ni jalan masuk outlet... bunga murah²....
encik suami dah cakap siap², kita nak pi caravan 4hari.. so tak yah la beli fresh flower...
bunga depa ngan bunga i... :)
dia buat perangai nak jalan pulak... dah la ramai org... dok belanggaq pungkoq ja...huh...
seeeeee.... nak masuk kedai pon kena beratoq beb.... tp kawan i kata mmg murah betoi...
encik suami langsung tak masuk kedai apa pon... dia kata 'pening ramai² org nih'
i tabahkan hati jgk la masuk lacoste n few shops sbb nak tlg survey barang ngan member/customer...
Fossil... semua longgok²... tp ramai gila makhluk kat dlm kedai.. i nak tonggek pi…

eurocamp - easter 2014 - JADE imbiss

Image
Salam and Hallo

di episod yg pertama, ada i ceritakan pasai lunch kami a.k.a tempat pertembungan geng² caravan... :)
kami lunch di jade-imbiss düsseldorf..
yes.kedai china...
apa yg special ialah.. kedai ni jual semua makanan vegetarian.. tambah lg ke'special'annya ialah dia buat bentuk mcm² and macam² rasa....
kat menu dia dah siap² tulis, ada veggie duck.. veggie sosej.. veggie pork pon ada!
semua dia buat guna soya, gandum, seaweed bla bla bla.... and tak guna alkohol....
satay yg i order...
satay ni sgt sedap hokeeyy... serius... ada rasa mcm ayam... yg kecik tu rasa mcm udang... yg last besar tu rasa liat² skit mcm daging...
sangat la terasa nak makan semua benda...
yang ni tomyam... kawan kami order mee sup utk anak dia.. i suap si missLR skit... tapi last² dia hirup tomyam ni yg lebih²... pedas skit utk missLR tp sedap..
ini menu i...
apa ntah nama dia... punnyyaaa la sedappp weeyyy.... dah la cepat dia masak...
ni nasik goreng mr.jimin.... dah la selambak punya byk...…

eurocamp - easter 2014 (beekse bergen, Holland) part 1

Image
Salam and Hallo

i looovveeeeee eurocamp!
thanks to my sister sbb memperkenalkan kami... first time kami dok caravan eurocamp tahun 2008...
kami dok kat eurocamp international paris

time easter last year.. kami pi eurocamp kat herbolzheim, area black forest... (nnt² i cerita...)

tahun ni... kami pi kat Holland pulak.. nama tempat tu beekse bergen ...
best sangaattt!!!

kami gerak on 18th April.. dari rumah kami ke tempat beekse bergen actually dalam 3jam lebih skit ja cemtu... tp otw, kami ngan geng secaravan berkumpul kat düsseldorf utk lunch...

sepanjang jalan dok nmpk ladang raps nih.... canteeekkk sgt!
cantek jgk... atas jambatan merentasi sungai...
inilah muka² penumpang yg berbahagia bila dibawak berpeleseran.... :)
missLR macam biasa.. bila dah boring dok diam... dia bersembang... bila dah boring sembang... kami main game teka binatang... bila dah boring main game... tidoq... :)
dia tak sabar² nak jumpa adik haziq...

lepas lunch, actually kami terus ke outlet roermond... smp ke pe…

Kinderbasar Mainz Kastel

Image
Salam and Hallo

di suatu petang yg hening² gitu... encik suami pulang ke rumah dengan perkhabaran ada kindermarkt kat mainz-kastel...
kawan dia bgtau kindermarkt ni slalu ada cuma tempat dia selalu berubah²....
zass! terus check online... rupanya mcm flohmarkt jugerrr... ada merata n kerap ada...
menarik nih....
harus la ajak encik suami ngan seketeri kecik pi melawat kawasan kan...?
kami sampai dah dekat nak tutup... tp excited jgk sbb nmpk barang ada macam²....
ni meja puzzle n mainan dlm box... sangat la macam² and semua elok² lagi...
i pelik la mcmn anak depa main.... puzzle tak dak yg hilang... takdak yg terpatah or terkoyak... kotak pon dok bersegi elok ja lagi....
takyah ambek contoh anak org lain, kalau barang si missLR pon sama... puzzle² yg dia dah boring main, dia buat ingredients utk main masak² la... dia buat trace kat kertas lukisan la... mcm² idea...
missLR mcm tak tentu arah.. semua dia nak tgk.. semua pon woww....

belakang meja puzzle ni, ada depa susun basikal... rol…