Posts

Showing posts from December, 2013

craft : star mobile

Image
Salam and Hallo

autumn kalini , cuaca tak menentu...
buat julung² kalinya lepas 6tahun di perantauan... i kalah ngan cuaca... i demam complete set n lama... even smp skg pon, especially malam.. badan i start suam² n batuk teruk...

itu br intro kepada penyebab kepada tajuk entry...hihiii...

masa i baru² tak sehat tu.. i mcm kesian sgt kat missLR... hari² i buat mcm² aktiviti ngan dia... bila i tak sihat, dia buat hal sendiri... tp 'aktiviti bebas' dia tu tak brapa nak sehat... tgk tv... tgk ipad... sepah rumah...
fine.
kena bg reja kat dia...

skg ni dia sangat suka potong² kertas... kemas dia potong...
i guna cookies cutter i utk buat shape bintang...
i trace, missLR potong... dia excited mcm biasa... smbl potong smbl tanya lepas tu dia kena buat apa pulak...
i buat rilek² ja ngan dia.. nak bg dia spend masa buat craft tu...
kertas² tu semua kertas dari stock card i.... kat sini, sepaket kertas corak² pon br 2€ cemtu... kualiti pon sepadan la utk guna aktiviti ngan budak.... pu…

Gemeinsames frühstück

Image
Salam and Hallo
'breakfast together' ni aktiviti tadika missLR since oktober... on 3rd wednesday every month, sekolah buat sarapan sama²... bulan ni last... but the first and the last one utk missLR... huhuu... bulan oktober n november punya dia tak join sbb tak pi sekolah.. setiap budak kena bayar 2€ setiap kali breakfast... depa akan pi kedai ngan cikgu utk beli benda utk sarapan n cikgu akan bgtau apa yg sehat dan apa yg tak elok utk dimakan....
so, semalam i dah cerita kat missLR apa patut dia buat just in case dia tak paham apa cikgu cakap... i tanya dia kalau makan pagi nak beli apa... dia kata roti ngan nutella.... ngan cheese... ngan sosej.... fine.. buleh la tu...
harini, i anta dia mcm biasa n blk sekolah i ambek dia n tanya la pasai breakfast dia... dia kata cikgu tak bawak pon pegi kedai... cikgu nak duduk dalam sekolah ngan kawan² sebab sejuk... **huuummmmm.... ntah betoi ntah tak dia ni bercerita... then i tanya dia makan apa sbb dia tak makan bekal i bagi.... di…

our 6th wedding anniversary

Image
Salam and Hallo
13-12-13 bermaksud dah 6tahun i n encik suami kawen..
Yes.madu dan racun.. I pon madu n racun dia jugak..
*Maybe lebih pada madu sebab i sweet.. Huahahhaa..
Alhamdullillah melepasi phase 5tahun yg pertama tanpa isu besar2... Isu tergigit lidah sendiri mmg byk la.. Tp takdak simpan dlm hati punya.. I dah reti cara nak luah perasaan n slalu bwk berbincang ngan encik suami..

On 13th tu, i bawak missLR pi christmas markt tepi rumah.. kami berdua saja sbb dah berhari2 encik suami blk lambat.. Elok kami abis main2 kat markt tu, rupanya encik suami dah smp depan pintu rumah.. Dah la dia nak terkucil.. Maka kalut2 la i n missLR jalan blk rumah.. sampai rumah, terus i menonong masuk nak setelkan dinner...
tup²... missLR jerit n pass bunga kat i...
auuuwwww....
bunga krismas pon ok la dari tak dak langsung.... niat tu penting...
encik suami bukan spesis yg bagi² bunga... so, bila dia bagi... hati ini sangat berkembang kempis...
untuk kedua kalinya, missLR dah tolong bukak hadiah…