berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, November 6, 2013

missLR's birthday.... (part III)

Salam and Hallo

perghh... besday dia saja 3,4 entry... mcm la sambut 4hari 3mlm...
ok.. ni last...

weekend lepas besday missLR tu... encik suami suggest nak buat kenduri a.k.a birthday party...
so.
1st² skali, i kuarkan pen n kertas... listkan benda apa nak masak n bila nak masak... encik suami request nasik ujan panas.... masa 1st birthday missLR pon i dah masak menu yg sama...
plan memula nak buat ahad.. tp ubah last minute ke hari sabtu...
menu utama :
nasik hujan panas ( gmbr lama )
daging masak itam
ayam masak merah
acar rampai
tambahan dari chef anis : daging bakaq ngan ayaq asam.... yum²...
desert : agaq² merah ngan bubur jagung sagu

Alhamdullillah... semua menu siap ontime... siap ada extra time utk i ber'make-up'...
tp tetamu ramai smp kul 4... sbb tetamu mai lambat, tuan rumah ngan tetamu terawal bedal nasik dulu...
bila tetamu² lain dah smp... dah makan²... baru i kuarkan kek...
kalini i try buat red velvet... frosting n filling i guna frosting yg i buat utk cupcake funfetti haritu...
salah i, tak masuk rupanya frosting maneh tu ngan red velvet...
missLR happy sangat kek dia cantik... byk kali dia mai check kek kat dapur...:)
kek comot tp yg penting, mama buat sendiri kek utk dia.. biarla org nak kata apa pon... 
anak² dan kasih sayang.... :)
i plan tahun depan nak ajak kawan² sekolah missLR pulak... rasa tak adil pulak.. besday dia, tp kawan² mama papa yg ramai....
utk tahun ni, i ada buat game sebenarnya... tp sbb semua mai lambat... i buat tayangan perdana cerita smurf... hahhahaa.....
kami dan tetamu kami.... siap ada tetamu VIP import dari mesia... :)
adik² dan kawan²...
thanks utk semua yg mai... yg memeriahkan majlis dan meng'happy'kam missLR.....
disebabkan 'assistant²' mai lambat... depa ngan rela hati kemaskan dapur i.... lega... :) thanks uol...
thanks jgk utk encik suami yg belikan deep fryer n dishwasher yg sgt la membantu buat reja i jadik cepat...
happy sangattt taw!
gadis² dan mak dara bergambar bersama....
selalu lupa nak ambek gmbr ramai² sebenarnya... nasib baik ada 2,3 org ingatkan....

gambar kek di potong..
i sempat makan 2suap kot... encik suami tak makan lgsg (dia mmg tak dak niat nak makan pon)..
ada org komen sedap.. ada org komen manis macam kek pengantin....
kesimpulan : kek habis :)
thanks utk aunty anis melayan missLR smp abih majlis....
gmbr bawah : pengantin harusla makin lambat skali... huhuu... dia mmg suka bubur jagung... nasik i suap skit ja sbb dia tak nak nasik yg kaler ijau.... kaler lain tak pa... 0.o

last skali... bukak hadiah...
missLR suka sangat semua hadiah dia....
mula² dia bukak hadiah, dia dapat beg n alat tulis.... tgk la muka dia masa dapat beg tu.... senyum lebar sgt.... serius dia happy... senin tu, pi sekolah terus pakai beg baru...!

pastu, dapat kad 3D dari uncle apiz... mmg creative....
uncle jiji... eh abg jiji bg buku sticker cantik... merata dia usung buku sticker tu...
i pon suka buku sticker tu... missLR buat ngan i smbl cerita ikut imiginasi dia... menarik!
ni hadiah dari tetamu import... :)
missLR buat meja ja... yg lain semua dia pass kat mama soh 'tulong'...
lepas dah siap pasang, missLR letak reta tu skali ngan model reta audi papa dlm almari display.. hihii..
ceramic jewellery dari kakak² (dulu panggey aunty².. dpt hadiah terus jadik kakak)
dia baru kaler 4ketul... pastu penat dah... then terus soh mama sambung jadikan gelang...
hadiah kamus eng-deu/deu-eng dari aunty anis...
ni hadiah 1st dia dapat tp bukak last skali... huhuu... sorok punya sorok smp terlupa nak bg...
i suka kamus ni... simple tp menarik... 
missLR eja betoi.. tp sebut word lain... 
b.e.a..r - teddy bear!
u.h.r - jam!
r.o.s.e - blumen!
g.e.l.d - duit!

comey... :P

3 comments:

makshaq said...

komen:
1. i suka gambar liya masa buka hadiah beg.. priceless..
2. adik i n adik ipaq i sama2 membolat..
3. daging hitam u nampak cayaq.. kurang bawang kot..
4. i nampak ada terselit muka org tak berapa nak puas hati.. silaa laa photoshopkan gambar itu..
5.... :)

rostina76 said...

meriahnye birthday party miss LR. comey je masa gambar dia tgk kek tu

:cahya schatz: said...

makshaq :
1. obvious kan dia mcm katek..?
2. salah angle ambek gmbr la.. haish.
3. i mana reti masak ma... tu pon kira ok la tu ada gak rasa kicap.. hui hui hui..
4. ada eh...? OMG.
5.... :P

rostina76 : meriah ngan kawan² mama papa... tahun depan kena panggey kawan² dia la pulak...