berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Thursday, October 31, 2013

refashion : tshirt to tshirt

Salam and Hallo

ni baju i zaman kanak² ribena dulu.... sayang nak buang sbb i byr half² ngan kawan i...
dulu gagah gak pakai ngan cardigan.. la ni tak mampu dah... sendaattt peghoottt...

idea asal... i nak jadikan dress utk missLR... tp cari² kain utk sambung jadik skirt, tak dak yg sesuai.. maka, diakhiri ngan buat tshirt saja utk dia...
leftover kain, i buat bunga....
sendiri idea punya posing.... adoyai... but cute jgk kecik² posing cemtu.. :)
mcm chomel je... mcm chomel je... mcm chomel je... LOL!
kesalahan i, lengan dia i terbuat besar....
i plan nak buat bahagian tangan tu sama kain ngan skirt... tp dah potong² baru decide nak buat tshirt... i biar ja la.. so wie so baju tu nak pakai kat rumah... tak pa la nmpk ketiak pon... :P
ni gmbr baju tu lepas basuh... bunga dia jd lg lawa rupanya....
batang bunga tu... i buat guna tulang tepi baju... then jahit zigzag atas dia...
bunga kanan tu terherot sbb jahit smbl missLR duduk atas riba... bunga kiri mcm menepati kriteria 'bunga'... :)

tu je la nak crita pon...
i am planning nak jahit something utk rumah pulak...
tunggu ada 'ruang' masa dan 'ruang' kerja....

3 comments:

Ummu Ainaa said...

cantikkk!!

rostina76 said...

laaaa. bagusnya. jadi makin cantik plak baju tu.

:cahya schatz: said...

Ummu aina : herot petot... Kena try buat lg skali br ok kot... :)

Rostina76 : tengkiuuu... Ni yg kobar2 nak berkarya ni... Hui hui hui...