Posts

Showing posts from September, 2013

Status

Terlampau jaga hati org lain yg takdak kepetingan dalam hidup kita, lebih dari jaga hati org2 terpenting dalam hidup kita, adalah tindakan yg lebih bodoh dari tindakan bini mat yo..

craft..

Salam and Hallo

weeellll... uol semua pon tau kan i mmg suka buat craft..(not good but enjoooyyy!)
and now, i am sooooo addicted to card making (+quilling)
ouh yes, menjahit tak dilupakan... bertambah sayang kalau ada more space...

masalahnya, buat saja kad tp longgok dlm lemari pon tiada berguna...
patut ka i bukak kedai kat fesbuk utk org² jermen... huihuihui....

missLR pon mcm suka jgk benda² craft... :)

1st kino!

Image
Salam and Hallo

tak sabaq betoi i nak cerita pasai kino ni... :)

last friday i bawak missLR pegi tgk wayang....
seronok! mula2 i yg sangat excited....stended la tu kan.. :P
otw nak pegi sekolah missLR, ada rumah org tua²... depan rumah org tua² ada satu notice board besar... kat situ depa tempek la segala aktiviti or iklan utk area kampung kami ni...
i ternampak iklan ni....
OMG.... that time, mmg i dah nekad... i mesti bawak missLR...
1. cerita merida ni missLR dah pernah tgk sekali... so basically, dia tau cerita pasai apa...
2. itu kinder kino... wayang utk budak.... mesti seronok
3. rega tiket 1€!
4. wayang tu setoet ja dari rumah i....
mula² i tak tau kat mana wayang tu... ingatkan jauh... bila google, hek eeellleehhh... lg dekat dari sekolah missLR.... kalau tgk dari luar bgnn, mmg tak tau pon dlm tu ada kino... tp sebilik ja la kino tu.. tak besar sgt..

i ingat nak ajak kawan cina i... tp i pon tak tau lg i blh masuk skali or not.. n betoi ka tiket singgit ja...?
time dah smp k…

100 questions (part 2)

Salam and Hallo

51Have you ever won a trophy?
yes.... errrmmm... ouh..yes yes...

52Are you a good cook? no.. i just know the basic..

53Do you know how to pump your own gas? yes offfff course..

54If you could meet any one person (from history or currently alive), who would it be? Muhammad bin Abdullah bin Abdul Mutalib bin Hashim bin Abdul Manap bin Qusai bin Kilab bin Ka’ab bin bin Lu’ai bin Ghalib bin Fihr bin Nazar bin Kinanah bin Khuzaman bin Mudrikah bin Ilyas bin Mazar bin Ma’ad bin Adnan.

55Have you ever had to wear a uniform to school?
definitely

56Do you touch-type?
so-so

57What's under your bed?
old clothes

58Do you believe in love at first sight?
yes.

59Think fast, what do you like right now?
art

60Where were you on Valentine's day?
home

61What time do you get up?
today, 0700

62What was the name of your first pet?
my kitten, aboo

63Who is the second to last person to call you?
husband n only him, who called me everyday...

64Is there anything going on this weekend?
yes... we are go…

Funfair (lagi)

Image
Salam and Hallo

musim summer, mmg ada byk aktiviti kat luar...
ada funfair... n aktiviti² yg buat anda berjemur kat bawah matahari... :)
cerita ni cerita bulan lepas... few days lepas i bawak missLR pegi funfair kat kampung sebelah... a week after, ada funfair kat kampung kami pulak...
and again, i kata kat missLR... i nak bawak dia... tp hari² hujan...
sampai la hari isnin yg last day tu... hujan renyai², i nekad nak bawak jgk missLR pegi funfair.. huhuu...

berbekalkan sekaki payung dan sekeping baju hujan kaler merah dot² putih...
i berjalan tgh² hujan renyai... i boh missLR dlm stroller.. dah lama gila tak guna stroller... masa nak tolak dia, terasa berat... hihihiii...

funfair kat kampung kami tak besar mcm kat kampung sebelah... kampung sebelah tu dah kira pekan aa...
kami ni still taraf kampung...
funfair pon ada few mainan saja...
merempit lg... kalini pilih motorbike hokkeeyyy.... hahhahaa...
i suruh dia naik airplane kat tengah tu... ada helikopter , jet ngan apa ntah... main…

Refashion : tshirt mama - dress MissLR

Image
Salam and Hallo

dah lama sangat i tak buat baju utk missLR...
sesungguhnya i merindui zaman² i ada space untuk menjahit.... 'space' yg bermaksud ruang masa n tempat berkarya...
uhuk.
berkarya?

baju² yg i buat dulu, SEMUA dah tak muat... semua dah buang dlm tong kain..

i mmg still simpan baju² lama i yg i sayang.. contoh : baju 1st i beli guna duit gaji... or baju 1st yg beli kat certain² brand...
kalini, i korbankan baju 1st yg i beli kat Padini.. bukan mahai pon.. tp sebab '1st'... maka jadi sayang nak buang... buleh cemtu?
baby-T Physical Edu... :) kaler pon dah lusuh.. ada kot dlm 15thn baju ni... at least, dah buat baju missLR n nnt dia dah tak muat... i tak la sayang sgt dah nak buang...  memula... i ingat nak buat tshirt saja... n riben kat bahu... tp missLR nak dress...
so i tambah la ngan kain askar tu...
dulu i dah pernah buat skirt ngan kain corak tu jgk... i carik² gambar tp tak dak... confuse time bila i jahit skirt tu... tp tak kisah la sbb skirt basic saj…

100 questions (part 1)

Salam and Hallo 1Grab the book nearest to you, turn to page 18, and find line 4.
'...pengikutnya yg setia mulalah membina bahtera seperti yg diperintahkan...'

2Stretch your left arm out as far as you can, What can you touch? white wall

3Before you started this survey, what were you doing? having my quality time with missLR

4What is the last thing you watched on TV? film - Arthur

5Without looking, guess what time it is +-1800

6Now look at the clock. What is the actual time? 1823

7With the exception of the computer, what can you hear? arthur's dialog

8When did you last step outside? What were you doing?
this morning. sent and picked up missLR from school

9Did you dream last night? no

10Do you remember your dreams? yes. i am having a lunch/dinner with my paksu

11When did you last laugh? just now :D

12Do you remember why / at what? MissLR made a joke but with an innocent face

13What is on the walls of the room you are in?
a clock + a rose + a lake view with a house

14Seen anything weird l…