Posts

Showing posts from May, 2013

cerita 29 mei 2013

Maallaaayyyaaa.....
kami pulaaannnggg...




















=D

rückenlehnenschutz und sie.

Image
Salam and Hallo

hah.. tergeliat lidah tak sebut tajuk entry ni...?

1st² skali nak bgtau segala jenis order dah tutup....
beg besar n kotak besar pon i dah kuarkan dari store.... sekarang buleh kira ngan 2 tangan utk countdown blk tanahair...  wee huuu...!

bendalah rückenlehnenschutz itu adalah lapik kaki utk letak kat blkg seat driver n co-driver...
ada few jenis... tp i nak cerita yg missLR guna...

 pic from google
ini lah dia 'rückenlehnenschutz'... mcm i bgtau td... kegunaannya ialah utk letak kat blkg seat driver n co-driver... nak letak 1 side buleh... nak letak dua² side pon buleh...
ini utk elak blkg seat tu kotor...
kalau anak² dok kat car seat, kaki depa slalu slumber ja letak kat blkg seat driver tu.... so kalau kasut basah.. kan selalu kotor kat blkg seat tu...
so... ini salah satu penyelesaiannya... ada gak rückenlehnenschutz jenis berpoket².. ada gak yg setakat plastik kosong saja....
selain utk budak², blh jgk digunakan kalau kita slalu bawak penumpang yg tak ret…

order utk Fridge Magnet...

Image
**sticky mode**

Salam and Hallo

sempena ngan kepulangan i ke tanah air pada bulan jun nnt....
i bukak order utk FM (fridge magnet), KC (keychain), TS (t-shirt) dari deutschland/germany and frankfurt...

FM 1 - 'germany' with logo germany RM 15
FM 2 - peta germany RM 15
FM 3 - fancy 'frankfurt' RM 15 KC 1- fancy 'frankfurt' RM 15
FM 4 - fancy 'germany' RM 15
FM 5 - 'i ♥ am main frankfurt' RM 15
FM 6 - number plat reta 'frankfurt' ( tulisan flat )

RM 15 FM 7 - number plat reta 'deutschland' (tulisan timbul ) RM 20


FM 8 - pemandangan waktu malam frankfurt n few places in frankfurt
RM 15

FM 9 - 'beautiful germany' - ada 6 mini magnet RM 25
 KC 2 - deutschland RM 15
KC 3 - germany RM 15
Poskad - boleh lipat 3
pemandangan 360° sekitar frankfurt am main
RM 10 each

TS 01 kid
bear with german's traditional cloth

available : blue / red / white
size : age 1 - 5 years old ( 86cm - 128cm )
price : rm45
TS 02 kid
'someone who loves me …

saya menerima... ( kesinambungan tajuk haritu )

Image
Salam and Hallo

jam kat dinding dah pukul 03:50 pg..
i tak leh tido memikirkan few things pasal kehidupan ( pergghh... kehidupan oookk)

entry kalini i sambung pasai opis i... tp ni cerita bulan 7 tahun lepas...
rasa mcm dah cerita... tp rupanya belum cerita...
i kasi up jgk cerita ni utk renungan i di masa hadapan...

tgh² merenung dapur i... sekali terpikir.... ' ler, i tak dak gmbr dapur lama rupanya....'
terpaksa i crop gmbr masa 1st time mai visit rumah ni.... tu semua bendalah penyewa lama punya...i just nak 'highlight'kan stove tu...
dalam bulan 6 cemtu... tiba² yg depan-kiri tak leh guna.... dah la yg tu yg paling besar n plg kerap guna...
jem.. terus jadi cacat....
yg blkg-kanan mmg dari mula i masuk rumah ni dah tak leh function....
lepas 2 weeks try utk survive guna 2dapur kecik.... i dapat stove baru...
beli kat internet.... rega murah dari semua tempat... rega dia i tak tau.. yg i tau save 200€... hik hik hik... *missLR ambek gmbr atas ni* kat sini, kalau na…

saya meminta dan dia memberi

Image
Salam and Hallo

tajuk dah macam berita utusan daaaa....
hihihii...

kalau i bercerita pasai diri i... tak lain tak bukan, mesti pasai ofis i kan...?
gaya mcm memasak sgt...

sebelum² ni i cerita pasal table top side kiri dapur i...
harini i nak start cerita pasai side kanan dapur i... ni baru episode pertama...
akan ada few more episode lepas ni.... layankan aje la ye....

i ada masalah ngan sinki i.
i jarang nak mintak benda kat encik suami....
tp haritu, i mintak dia paip air baru...




paip air baru.
itu saja.


so.... ini paip air baru i... berkilat lg time ni...
terlupa plak nak ambek gmbr paip lama utk kenang²an...
bertahan 2tahun gak la bekerjasama ngan paip lama tu....


i mintak tukar sbb paip lama tu rendah... and kurang praktikal...
nak bukak air pon ketat skit.... n batang paip tu tak melekat elok kat sinki... kadang2 leaking... menitik masuk kat lemari bawah...


ni gambar paip baru ngan sinki lama n table top lama....
nampak tak sinki tu punya lubang...? lubang tu kat tmpt letak pin…

kelas mewarna

Image
Salam and Hallo

hai.
lama tak gossip bersama...
rindukah..?
ok.. taauuu... uol rindu missLR ja kaan...
fine.


lately, hobi dia adalah meng'kaler' dengan water color... before this i belikan dia pencil color n crayon...
dia suka jgk kaler² kat buku dia..
tp since dia start guna water color, dia jd extra suka kaler...

kisahnya bermula bila i terjumpa set kaler ngan rega 1€
yg kiri tu set 1€.... yg kaler belah kanan tu i belikan utk missLR... 2-3€ je jgk... tp kaler dia sangat terang n cantik.. cumanya dia tak dak kaler merah... bukan ka kaler merah tu basic color ka...?
i pon konfius mcmn dlm byk² kaler, dia blh tak terpikir nak include kaler merah...

dalam set gmbr pooh tu... dpt 6 colors, sebatang berus n 3 gmbr size A4...
before start sessi mewarna... i photostat siap² semua gambar!

gmbr ni masa first time missLR mewarna.. i tanda siap² kat mana dia nak kena kaler..
mcm biasa, (mcm pak dia) missLR akan susun dulu semua benda atas meja... guna or not, tolak tepi... yg penting a…

2 mei.

Image
Salam and Hallo

tadi i kemas² folder gambar...
rasa mcm nak print gambar. masuk bilik, dok kemas bendalah lain pulak...

td terjumpa gambar ni.
tarikh 2 mei 2009. missLR 7 bulan.
buuullllaaattt..... tp mata sepet...
maklumla... keturunan tok maey mmg mata cemtu. asal senyum ja, mata ala² nak pejam gitu...
masa ni family kami, family kak neny, family kak ayu n family kak azma buat picnic kat dlm hutan.
missLR tak paham apa lg time ni. si kembar ja enjoy main.
minggu lepas, i pi jalan² dalam hutan yg sama. saja bawak missLR jalan² dalam hutan.
i rasa semua burung lari sbb dengar missLR bercakap tak berenti. huhuuu...
masa ni ingat suhu ok... pakaikan missLR lengan pendek saja...
eh.. masa nak kuar tu missLR tido kot, so tak pakaikan jaket... ntah.. i pon dah lupa... bila nak kuarkan dia dari stroller,terpaksa balut ngan blazer i..
ntah apa dia pikir time ni. berkerut² dahi. baju merah tu pinjam kak bela punya.
masa ni missLR belom blk mesia lg... dia 1st time blk masa umur 11 bulan...




Al…