Posts

Showing posts from April, 2013

di sebalik tabir 'potty training'

Image
Salam and Hallo

i start ajar missLR kencing kat toilet september tahun lepas...
n smp skg, she is doing good...
n dah start kuar without pampers... ( but still i bawak gak spare 1 pampers dlm handbag...)
papa siap belikan hadiah masa hari 1st dating ngan papa masa mama pi school...
1st day without pampers...

cumanya... i perasan missLR tak brapa suka poo kat toilet... kadang² bila tak pakai pampers, dia akan tahan poo... akibatnya, nnt bila poo... bontot dia sakit sbb poo keras...
smp satu time tu, bontot dia bengkak... berdesup papa dia bawak pi klinik...
i rilek ja lagi sbb i tau tu bukan la smp tahap buasir... tp bengkak la...
esoknya tu, pi kat doktor... bengkak dah surut... cumanya ada luka skit... doktor kata sbb dia suka minum air coklat.... tp i rasa bukan sbb tu... tp sbb dia suka tahan poo...

so.
idea yg i guna utk bg dia kencing kat toilet... i apply utk poo jgk...
kali ini bg yg lebiihhh besar....
apa yg besar...?

























sticker besar.
hehehehheee...
belah kiri sticker kalau dia …

Lawak si missLR

Salam and Hallo

Pagi2 lg missLR dah wat lawak... I dok sibuk2 pn blh tergelak smp nak terkucil..

Skg ni, missLR suka buat soalan berantai...
Semua kenapa... Apersal... Apa.. saper...

Pg ni, dia tgk kartun kat tv... Kartun thomas train tu..
Dah lepas 43 soalan kenapa-kenapa-kenapa...
MissLR : ma..kenapa thomas tu punya kawan sedih?
I : liya cuba dgr thomas kata apa...

MissLR : thomas kata apa mama.. . Kakak takleh paham.. Dia tak cakap jermen...
I : hahahaa.. Dia cakap jermen la tu... Kawan thomas tu nama dia hiro.. Mama tak tau kenapa hiro sedih..

MissLR : kenapa hiro sedih sbb mama tak tau....?
I : hahahahaaa... Bukan sbb tu la... 

MissLR : abih tu... Kakak tgk dia sedih sj... Hah kenapa?
I : liya kena tgk la cerita tu.. Br tau kenapa dia sedih...

MissLR : ye la.. Kakak tgk la ni... Mama taktau ke kenapa...?
I : tak...

MissLR : sebaaabbbb... Papa dia pegi ofis lama sangat... Tak main ngan anak dia... Kakak sedih la mcmni.....
I : aik... Tiba2 salah papa pulakkkk....