Posts

Showing posts from December, 2012

Lamanyaaa...

Salam and Hallo

Aaaaaaaa....lamanya tak hapdet blog...
Winnduuu..
Tahun 2012 pon dah nak abis....
Cerita 2011 pon tak abih cerita lagi niihh...
Ayaiyai...

missLR pon dah anak dara... Dah jd sgt afeng (besfren) ngan i...
Alhamdullillah... Allah bg i anak yg baik... :')
Alhamdullillah... Allah bg i suami yg baik... :')
I ja yg tak brapa baik.... Sob..sob..

I cuti lg seminggu.. Harap2 buleh la hapdet beberapa cerita sensasi before starta bukak sekolah...

5th

Image
Salam and Hallo


:)
yes.
we = 5

Proud to be yours for 5 years...
and many more years... insya Allah.... :)

bak kata missLR
"wanch i pommes... aa wil ever ever bweak my pommes..... ever!"

"once i promise... i will never ever break my promise..... ever!"
ihik... ihik...

she ♥ book

Image
Salam and Hallo

i tengah susun² dokumen kat laptop... tiba² rasa nak cerita pasai missLR....
dah lama tak cerita pasai heroin blog nih... (eh..bukan patutnya i ka heroin...?)

missLR suka buku... takat ni bukan membaca la...
dia suka lukis... kaler²... buat game² n puzzle² kat buku....

1st time i beli buku utk missLR... one big book - 400pages... rega 3€ ...
sgt berbaloi² kan....
i ada ambek gmbr buku tu dulu... tp ntah mana i sumbat ntah... tak jumpa... kalau i nak ambek gmbr buku tu skg... sgt dah lunyai... tp i suka... sbb lunyai sbb missLR guna bukan gigit² or baling²....
dalam big book tu... ada mcm²...
utk kira²... garis²... kaler².... sambung dot²... dan few other games...

bila dia masuk 3 tahun ni... she already know nak tulis nama sendiri.... sbb dia dah kenal n reti tulis semua alphabet kot....
n latest, i belikan dia buku 'number'.. tak la tebal sgt... tp berbaloi la dengan harga dia €1.50...
buku mickey mouse... dlm tu ada sticker... blh kaler², lukis² n ofkos utk k…

nilai murni

Salam and Hallo

i tak sangka akhirnya i buat jgk entry luahan kesedihan i kat blog nih...
budget² nak tunjuk tough la kan.. nak cerita yg best² saja... nak tunjuk yg cantik² saja...
tapi dari i buat status hot kat FB... better la i cerita kat sini...

nilai murni..
ouh... kemana hilangnya nilai² murni dalam hati manusia masa kini....
trust...? yg ada cuma dlm citer kartun disney ja kot...

i am just wondering...
kenapa and why und warum....?
kenapa bila kita tolong org, org akan rasa mcm kita mesti ada hidden agenda....
tak pon... org akan kata kita terlebih concern....
tak pon org rasa kita akan ambek untung from apa yg kita buat...

ergh.. tak leh ka pikir yg kita buat semua sbb ikhlas...
sebab 'kita kawan'...

tu tak masuk lg cerita pasai ada org tolong tambah perasa....
pasai status kat FB pon kadang² ada yg nak terasa²....

fuuhhhhh.....
ok.nak demam.

next quilling project

Image
Salam and Hallo

:)
actually i dah start lama dah... bukan benda ni baru siap... tp i baru ada kekuatan nak tunjuk kat blog... still byk benda nak kena try n error....
i jz browse gambar kat internet n try buat bunga mcm dlm gambar tu.. kalau tak leh jgk.. br carik tutorial...

bawah ni gmbr malaysian flower....
mula² herot petot i buat... patutla semua org dok buat tutorial... kena ada cara br buleh jadi elok... byk kali i buat.... n kelopak yg bawah ni antara yg terbaik....
i pon tak tau kenapa i tulis HELLO tu... mencacatkan kad tu saja... heh...
close up sket...
i suka combination blue+red ni... :)
yg atas ni nama 'royal flower'...
ada tutorial kat youtube....
but serius... mmg kena percaya 'usaha tangga kejayaan'... sekali buat, mmg tak puas hati...
ini 3rd flower yg i try buat... kalau close up lg dekat... mmg nmpk la segala gam yg comot... kertas potong tak rata.... kelopak gulung berserabut bagai... hik hik....
bunga ni i buat mula² kalau tak salah... agak senang…

How to Organize Your Scarves

Image
Salam and Hallo

atau... dlm bahasa kita... 'mcmn korang susun tudung korang...'
ouh betoi... dlm internet banyak cara nak organize tudung... namun mana satu pilihan hati...
skg ni, salji dah memutih kat luar... disamping pk nak susun tudung... kena pk mcmn nak susun mafla jgk...

ada yg beli hanger... ada yg DIY hanger...
sama mcm ramai org dah buat kan...?
i rasa ni saja the only way nak bg awning tu terletak elok... bendalah ni i beli kat Ikea... buleh jgk buat letak shawl n mafla...
kalau  u tengok awning² tudung i  tu dah herot petot... sbbnya... asal i TERletak kat kerusi ja... mesti org tu TERsandar... saja nak bg peluang i beli tudung baru koott...
hanger ni i baru beli 2 bulan lepas kot... org sini letak tie... i beli utk letak shawl...  i love shawl...! tp sebenarnya, shawl buat muka i bertambah bulat.... weelll... like i care kan...? i mmg bodo fesyen pon... asal cik mat nmpk i sexy sudeeeyyyhhh....
so antara idea² lain utk letak shawl ada kat internet... ada susun dl…