Posts

Showing posts from June, 2012

sometimes -> most of the time

Salam and Hallo

i browse2 n baca2 status n gmbr kawan2 kat fb... i terpikir few things...
betul kata org... apa yg kita ada... jrg kita syukuri.. apa yg tak dak.. yg tu la dok terketaq2 nak...

Allah dah atur hidup kita mcmn...
kenal ngan sapa.. kawen ngan sapa... anak berapa...
tp lumrah perangai manusia nak berbanding2 n berlumba2...

syukur jgk i ditakdirkan jauh dari malaysia (read:melayu)...
if not, maybe hari2 org tanya bila i nak ada anak nombor 2... gaya bertanya tu mcm la kalau i ada anak esok, org tu nak bg biasiswa seumur hidup utk anak2 i...
plus, katakan la i dah ada anak 2... dah depa kalut tanya utk number 3...

most of the time, i sendiri jeles tgk kawan2 pi jenjalan sana sini... blk mesia pon sempat pi jenjalan sana sini...
time hangin asbestos tak menyerang... i pk.. ekceli ok je kalau duduk spend time ngan family... dlm 365hari... i dpt spend 30hari saja ngan depa.. ntah tahun depan sempat lg ke tak.. kalau depa yg tak pi dulu.. ntah2 i yg pi dulu... Izrail bukannya bu…

senduk.

Salam and Hallo

td dah masuk dapur nak masak... tp ternampakkan senduk kayu panjang tepi sinki teringat nak hapdet blog...

i ni spesis buat benda biar kena tempat...

kalau hall tu bersepah ngan mainan.. tak per lagi..
sbb missLR pon tak der tempat lain nak main...
tp bila hall tu bersepah ngan pinggan2.. 3 bijik gelas + 1 mug (padahal yg minum guna cawan hanya 2 org...), pastu ada pulak towel kat kosi meja makan.. sampul surat koyak2 atas meja... lotion tangan pon dok atas meja makan... or apa yg tak sepatutnya dok kat hall.. itu semua adalah menyumbang kepada kemengamokkan...

kalau kat dapur tu besepah ngan periuk belanga, sudu2, pinggan2 pon tak per.. sbb situ mmg tempat benda2 tu...

tp smlm, ada org tuuuu... nak kejar bola punya pasai... dia pi senduk nasik ngan senduk kayu panjang yg org buat masak2 tuh...
bukannya tak dak senduk nasik.. nak senang punya pasai... amek ja apa depan mata...

ni kita nak denda mcmn nih...?
patut ka tak bg dinner mlm nih....?
or cabut wayar tv...?

sebulan yg mcm 60minit

Salam and Hallo

blk cuti sebulan terasa hectic sgt...
terlompat² buat itu ini...
dah blk sini br teringat itu ini lupa beli n lupa buat...

hurmm...
aci dak kalau soh org mesia tlg pos few things...? huhuuu...
tp mcm pelik dak sbb br ja smp sini dah nak order2 brg kan...
or patut ka beli ja dari sini even dah konpem2 brg2 tu lg mahal dari mesia...?
tp kan... kalau campur ngan duit pos.. kot2 la rega jd sama ngan beli kat sini ja..
uol rasa mcmn...?

ouh..tersebut pasal 'uol'.. thank u pada reader2 yg dok baca jejugak blog ni even i tak hapdet... n thanks jgk pada yg dok follow blog ni even as silent reader...
n sorry pada yg tak dapat nak baca even i dah 5x invite...
smp masa yg sesuai.. i akan public blk blog nih... janji.. :)

bercerita pasai cuti2 mesia.. kalau blk time biasa2 pon busy sesgt... ni tambah pulak ngan ada kenduri... i mcm terkial2 buat itu ini.. padahal tak byk mana pon i buat... tp duit kuar mcm air... mengalahkan org yg nak kawen... tp bila dah setel2 semua.. r…

kembali

Salam and Hallo

i dah blk..
blk ke routine biasa...
blk ke rumah kami yg cuma ada family kecik kami...
blk ke hormon yg tidak stabil...
blk ke suasana yg lain dari biasa..
blk ke perasaan yg memendam rasa..
blk ke tempat yg ada gelak tawa yg limited..

bunyik macam stress semacam je kan...
everytime blk sini, mesti perasaan2 mcm tu ada...
actually akan lebih elok kalau ada org yg reti mainkan peranan utk buat perasaan tu stabil...
kalau perjalanan tu mula dengan perasaan yg tak best.. mungkin perasaan yg tak best tu akan kekal utk beberapa hari seterusnya...
n mungkin jgk perasaan yg tak best tu akan tempias kat org yg di sekeliling jgk...

kita kena try utk make everything ok..
terpaksa tu mmg one of the way nak buat semua benda kena pada tempatnya...

kena tarik nafas panjang2... muhasabah diri....
settt.... n go!