Posts

Showing posts from May, 2012

pause lg sebulan...

Salam and Hallo

tu dia... dah la private..
pastu nak pause pulak kan....

ijinkan i blk bercoti2 kat mesia... :)
adik i nak kawen...
i pon nak bersanding skali gi ngan encik suami... yeee haaa...

uol taking caring while passing away okk....
hhehheehehee....

kalau sempat... i hapdet dari tempat kejadian hookkeeeyy....
babaiiii....

p/s : beg ngan kotak dah letak tepi pintu daaaahhhh....

tulis

Image
Salam and Hallo

awai bulan 4 ritu.. missLR buat kezutan kat makpak dia..
dia dah buleh tulis without trace kat mana2...
ni first time dia tulis...
huruf A...
dia tgh kaler2 gmbr kat big book dia.. then suddenly dia cakap kat encik suami dia nak tulis huruf A...
n dia terus tulis A yg besar tu...
encik suami terus panggil i then i mintak missLR tulis lg skali... then wujud la A yg kecik sket tu...
pastu i suruh tulis B...
dia buat satu garis... pastu... dia tulis F....
missLR kata.. 'eh... ni bukan B... ni F... salah..salah...'
bila dia try tulis B skali lg.. jd la bulat yg ada kaki2 mcm gmbr kumbang tu...
hehehehee.. but, i m so proud of her!

then, ada la few times lain yg dia main n tiba2 tulis huruf2... tp i tak tgk.. tup2 ja terjumpa kat big book dia... dia still try n error... :)

n ada skali tu.. dia tgh makan... i dok setel hal kedai i...
missLR mintak pen...
i suruh dia makan dulu...
dia kata dia nak buat keje kejap... dia nak tulis nama dia..
ekceli she did... dia tuli…

perangai FB

Salam and Hallo

dalam keghairahan i dok mendelete org yg i tak kenal kat FB..
rupanya ada jgk org yg kenal i tp delete i dari frenlist dia...
hik hik hik...
padan muka i... maybe i tak brapa layak masuk dlm frenlist dia..

smp satu masa nnt, maybe i delete jgk akaun FB tuh...
dah la sakit hati dok dapat spam2 mengarut...
kot2 yer pon bukan spam.. perlu ka kuar kat wall org tu baca cerita2 yg tak senonoh...? perlu ka kuar kat wall org tu tgk video2 lucah...?
jawapannya tak perlu... menambahkan dosa i yg dah byk dosa ni je...

pastu i pelik jgk ngan org2 yg suka betoi like n share benda2 yg mcm 'like this if u believe in Allah...'..... 'share this if u love Allah...'
ada kena mengena...?
pastu nak doa kat Allah pon, nak post as status kat wall...
mungkin niat dia nak bg org doa sama kot... ohhoo maybe jgk...

patut la mark zuckerberg pon pening kepala... i yg bukan sapa2 ni pon tak leh nak control org kat frenlist i...
huhuuu...

7 April

Image
Salam and Hallo

encik suami dah 30!
cepat sungguh masa berjalan.. masa kenal dia dulu, dia masih budak hingusan lg..
skg ni dah masuk 30-an... dah jd bapak org dah...
syabbas!

tahun ni, encik suami wish utk celebrate ngan achik.. padahal besday encik suami pon time cuti jgk...
time semua benda membangkai tu... i perasan encik suami dok survey satu DVD player nih... tgk rega, telan air liur jgk la utk surirumah mcm i nih...
tp tak pa.. besday kalini spesel sbb dah masuk 30 kan..
i plan nak pejam mata ja la time nak byr tu...

masa encik suami beli tv.. i jeling2 ja DVD player tu..
a day after, i pi kedai tu ngan liya.. kengkonon nak beli then buat suprise la...
skali org tu kata kotak bendalah tu besar.. susah i nak bawak...
ok. itu berita tak baik.. takkan i nak soh encik suami tlg bawak kan...?

so,
nak jadik cerita... tv yg encik suami beli mula2 tu quality tak brapa elok.. so nak tukar...
masa encik suami busy2 nak tukar tv tu.. i pi jeling lg skali DVD player pojaan encik suami...

Braun miniprimer 5

Image
Salam and Hallo

ni cerita few months ago...
masa semua benda nak membangkai serentak tuh...
encik suami terpaksa belikan i blender baru sbb blender kesayangan i meletup depan kami..
so.
lepas mintak review n baca review apa yg patut...
i mintak encik suami belikan ni...
masa beli ada 40% less kot...
dalam set tu ada semua ni....
blender kecik n blender besar... ada stabmixer n buleh jgk tukar ngan whisk... then ada ice crusher..
tidakkah terasa hebat...?
yes... i rasa best! puas hati sgt...

siap buleh cincang daging ngan ayam poon...
speed smp 15 level.... termasuk turbo level...

blender lama pon sangat ok... blender baru lagi la sangat ok... :)
sekarang tiada masalah utk membuat sambal belachaaan lagik..

kembali ke sekolah..

Salam and Hallo

nih lagi satu sebab kenapa i busy terkedek2 smp nak hapdet blog pon tak sempat..
i kembali ke sekolah bahasa jermen yg telah lama ditinggalkan....
last time i join, i belum pregnant kat liya... masuk dlm sebulan, then muntah2... tp still bukan sbb pregnant...
2 minggu lepas stop tu kot, i muntah2 sbb pregnant...
so smp la skg, br nak join blk...

namun kalini dengan semangat yg lebih membara... sbb dah paham jgk org becakap... cuma tak brapa reti nak reply je...

minggu first pegi kelas, cekgu beso kata mai 2x je... utk introduction...
missLR?
stended... buat mcm territory sendirik...
hari 1st i pi sekolah, encik suami ikut sbb nak daftar..
kelas i ngan tmpt jagaan budak bertentang... kiranya takat suara missLR gelak tu mmg clear la i dgr kat kelas... maklumla... dari lahir volume tone dia mmg ada problem sket... problem sbb tak leh nak slow... asyik nak jerriitttt saja..

i masuk kelas, missLR masuk tmpt jaga budak... rilek ja masuk without kami...
dia main2 ngan budak2.…