Posts

Showing posts from October, 2010

wheeeettt....whhheeettt....i m back....

Salam and Hallo...

setelah berpurnama lamanya i rehatkan blog nih.... skg i kembali... ( dapur dah kurang berkecah )...
r u ready bebeh...?
more recipe...skali ngan contest skali...insya Allah...


cekidaut...

kepada pemesan FM..

Salam dan Hallo...

thanks pada semua yg memesan....
harap2 FM yg sampai memuaskan hati para pemesan sekalian..

eton... poskad ko cantek tak...? huhuuu...
kalau cantek... aku nak buat meniaga la kad tuh.. :P

kak am...
sori sgt tak sempat² nak reply msg akak... dok tangguh sehari ke sehari... tup2 dah abih cuti kat mesia.. blk sini br terbaca blk msg akak kat phone...
selalu la update-downdate kat sini yer... kot2 ada lg mendalah apa2 yg akak nak pesan... :)

kak catlina.. harap2 akak suka FM tu..
sorry kalau smp lewat sgt... blk jer mesia... ghairah dok pi pasar ramadhan...huhuuuu...

faizah... sorry sgt tak dapat nak bg by hand benda yg ko order...
harap2 fiqah suka la soft toy tu...tp.. FM ko ada kat rumah aku daaa... sorry...

kak ayu... duit kak ayu terlebeyh nih.... mcmn nak bg blk...?

pada si dia yg pesan alphabet kayu tu... on lg tak...? kalau on...i nak pi borong...

pada sapa2 yg rasa nak order lg... silakan...
kalau i sempat carik... i carik... :)

terima kasih kerana berurusniaga dengan ikhlas.…

Liya Raihany fisrt birthday party

Image
Salam dan Hallo...

well...well...well...
anak dara i dah cecah angka SATU...
maka dengan itu... nick liya dlm blog ni akan bertukar menjadi missLR..
dalam kelam kabut kemas rumah yg tak kemas2 jugak nih... sempat ler i buat besday party among family kat sini..
blk shopping pon dah pukul spuloh mlm..
seharian missLR dok ngan umi neny dia...mama pulak kemas rumah sket2... then kuar shopping ngan papa sampai la kedai tutup...huhuu...
mlm tu...lepas tidokan missLR.. i sambung kemas dapur n prepare barang utk masak esoknyer...
tup2 dah pukul 4:30pg...pergh.... gila semangat i kemas...(kkeeeeemmmmaaasssss la ssaaaannngggaaatttt!)
alang2 jer dah nak dekat kul 5... i dok selongkar almari baju pulak...
dekat2 pukul 5pg... i baring tepi missLR... sembang2 ngan dia sket... tahun lepas..dia lahir pukul 5:09pg..
ekceli...dari pagi 23hb...i dok update je kat missLR apa yg jd tahun lepas... :)
time dok cerita2 kat missLR kul 5 pg tuh...rasa sebak jer...tak sangka anak i dah besar...
Alhamdullillah...
maybe i puny…

LR1

Happy 1st birthday, Liya Raihany Mohd Razif..
U have all my heartssss....

20102010

Salam dan Hallo...

amek berkat tarikh lawa utk buat entry...
cerita n gosip yg uolz nantikan tak sompek laie den nak type...
cik seketeri den tuh...kejap2 lapar... kejap2 marah kat toys dia..kejap2 nak kena tukar pampers bagai.. kejap2 geram sbb terpijak kaki sendiri....huhuuu...
tp tak per...sbb i adalah seorang MAMA yg hebat... semua mama adalah org yg hebat.. (amek semangat dari status cik yam kat fesbuk...)

skg ni.. cik liya raihany tido...
i pulak..tergaru2 kepala carik idea nak buat 'bendalah' nih..(rahsia lah sangat)..
ahad ni cik liya raihany akan cecah 1 tahun...
peewwwiiittt....dah anak dara dah... :)

i ingat nak la buat cupcake sebijik utk dia... kasik feeling besday party sket...
dalam sibuk2... haruslah hapdet blog dulu... amek mode utk entry2 di hari mendatang...
ada ke i kisah org nak baca ke tak bloh nih...?
ooo...skg i kisah sbb nuffnang i tak gerak2 dah dari 3 bulan lepas... hhahahahahahaaaa...
eh..gelak pulak..
sila suruh jiran u bukak blog i jugak...

i am back..

Salam dan Hallo...

ladies and gentlemen.. i am back to life and my routine..
ok...ok.... semangat! semangat!
a millionsss of story mory morning glory to tell...
also... a lotss of gossip which uolz will want to know about...

internet baru masuk...tp tak brapa nak stabil.. n i type entry ni sambil berdiri depan lemari sbb laptop kena dok melekat kat modem...
canggih giler WLAN jermeng..huhuu...

n i br berkesempatan hapdet sket2 pasal kengkawan2 tru fesbuk...
pada those yg dah bertunang n kawen... tahniah...semoga bahgia ke akhir hayat...
pada kawan2 yg br nak dapat n dah dapat baby.. tahniah.. semoga bertambah hamba Allah di bumi ni..
pada yg br dapat ujian dalam hidup...i doakan Allah permudahkan segalanya...
n pada yg dah kembali ke Rahmatullah... takziah pada family.. semoga arwah ditempatkan bersama orang2 yg beriman..

pada perindu2 blog ni...
doakan i n family sumer sihat...so that i akan tegak berdiri meng'update' blog yg ntah smp bila WLAN ni akan ok...

takat ni jer dulu entry come ba…

sod ba ro...

Salam dan Hallo...

sabar itu separuh dari iman...
pada those yang tak brapa nak reti sabar...
at least...tolong blaja jangan lepas geram kat orang hanya kerana anda kurang reti bersabar...
sebab semua orang ada limit kesabaran masing²...
cekidaut...