Posts

Showing posts from August, 2010

entry utk puan haszilawati

Image
Salam dan Hallo...

ritu terjumpa schlafsack baru...

so nak tanya puan has...nak dak yg ni...?

mood tengah rajin utk edit gaya mcm nak juai kat website....hahhahaa...

size : 90cm
rega : rm 45
warna : kelabu kebiru²an...

ok...i tipu...warna dia pink la... sebijik mcm dlm gambar tu...

resepi istimewa utk bulan posa....

Image
Salam Ramadhan....

Resepi makanan utk jiwa dan rohani kita...



'Sesiapa yang beristiqamah mengamalkan wirid harian ini, insya-Allah diberkati hidupnya dan dikekalkan hidayah dan taufiq serta mati dalam iman'
-(Ihya Ulumuddin)


Hari Jumaat Ya Allah

Hari Sabtu
Tiada Tuhan Yang Disembah Melainkan Allah

Hari Ahad Ya Allah, Tuhan Maha Hidup Lagi Berdiri Sendiri (tidak perlu kepada pertolongan)

Hari Isnin Tiada Daya Dan Kekuatan Melainkan Dengan Kekuasaan Allah Yang Maha Tinggi Lagi Maha Agung

Hari Selasa Ya Allah, Rahmatilah Ke Atas Nabi Muhammad S.A.W

Hari Rabu Aku Memohon Keampunan Kepada Allah Tuhan Maha Esa

Hari Khamis Maha Suci Allah Yang Maha Agung Dan Segala Puji Untuk-Nya


yang baik itu hanya dari Allah... yg buruk itu datangnya dari diri kita sendiri...

*mode bekas naqibah* selamat beramal... :)

sepetangan di taman bonga..

Image
Salam dan Hallo...
ich bin die liya... :)
focus naik tortoise...
gaya rambut mcm anak mat saleh.... tgk hidung...huh.. konpem cucu pak asan...
aktiviti mengorek batu...
teman kak biha n kak bella main kat taman..
get me out of here...pleaseeeee....
whatever mama....
ok now...i can relax... at least u give me something to eat...


ouh....kata pegi taman bunga... harus la ada gambar bunga kan... :)


note : hasil tangkapan nex3

utk pemesan2 fridge magnet...

Salam dan Hallo...

order² uolz tu.. tunggu i sampai malaysia br i pos ok..? tak lojik la kalau uolz nak i pos dari sini kan...?
kang dah jd sama ngan u beli fridge magnet kat klcc....huhuuu...

jz i tak tau selamat ka tak utk pos benatang tuh...
or...
bebaloi ke nak anta fridge magnet  guna pos laju or pos express...

ouh....
mungkin akan jd berbaloi kalau uolz order lapanbelas bijik...
hehhehee...


note :
serius nih..i beli n jual tak der untung.... n i beli suma kat satu kedai yg sama... i pon tak tau itu rega termurah or not...
so plez jgn banding2 ngan org lain yg mmg jual fridge magnet.. tengkiu...

♥ n peace...

chichee

Image
Salam dan Hallo...

nama saya chichee...
pada 08082010, achik hadiahkan saya pada tuan baru saya iaitu liya raihany.. liya sgt gorjes...
sama gorjes dgn emaknya....
dan ini gambar saya.... :)



atas nih... gambar pertama kami... liya peluk saya ketika tido...
saya merasakan saya amat disayangi oleh liya yg gorjes... walaupon dia mengentel2 telinga dan tangan saya... tp saya redha... sbb saya sayang liya jugak...

ni pon gambar kami bersama... dapat duduk bawah ketiak liya pon tak per lah... saya redha..


namun, selepas beberapa hari...liya berubah...
dia kembali memeluk maknya yg gorjes itu... even mak dia letak saya kat tepi dia... liya tidak pedulikan saya lg...
sayangkan mama...dipeluk2.... sayangkan chichee.... buat letak kaki...huh!

Fridge magnet Germany....tulong pilih sat ....

Image
Salam dan Hallo...

pada sesaper yg pernah order or terorder fridge magnet dari i...
sila pilih fridge magnet berikut mengikut kesukaan anda...
rega adalah RM 14... tak termasuk pos n tak der untung...
tp kalau anda baik hati... sila la tambah tips sbb tiket train pi frankfurt pon dah 14€.... ngeeee~~

FM 01 - bangunan kat römer, frankfurt..
FM 02 - peta germany ngan tanda negeri2 dia...
FM 03 - gambar frankfurt waktu mlm ngan gambar few tmpt besh kat frankfurt..
FM 04 - plat keta germany (kalau nak yg tulih 'Deutschland' - RM 16)
FM 05 - utk bingkai gambar..
kalau ada yg nak magnet yg sama pon tak pa...tak dak masalah... i buleh pi cari lg..
tp sila konpemkan before 20hb ni pukul doblas malam waktu mesia....
timaseh...


akhir kata...
kalau nak beli 18 bijik pon buleh....still i tak untung jugak.... :D

gambar 1st

Image
Salam dan Hallo...

still dok try2 lg camera tuh...
canggih sangat pon kengkadang mendatangkan kesusahan... terutama pada org yg bodo² alang mcm i nih...
so... atas permintaan peminat liya...
ni gambar 1st yg i amek guna nex3....


kenapa liya pose mcm tu...?
sebabnya..dia pon sibuk nak click sama...

atas permintaan makcaq anim... more pictures akan di upload... nantikan kemunculannyer...

selamat posa 2010...

Image
Salam dan Hallo...


terima la pantun yg dicipta kala pukui 1 pg...

bangun awai tiap pagi..
pi market tiap selasa...
bulan posa mai lagi...
jgn lupa niat posa..

tanam ceri tepi paya...
sambil selam pakai pelampung..
posa dulu baru raya...
tp tak sabar nak blk kampung...

duduk bersila makan tempoyak..
cik noni pulak syoq pakai kebaya...
jgn membazir..insaf banyak²..
jom pulun zikir bukan pulun lagu raya...

nyanyi lagu 'biarlah rahsia'...
sambil joget..makan pulut inti..
thn ni blk raya kat mesia..
semoga posa kalini lebih dirahmati...


yee haaa...
layankan ajer la...

selamat posa u'olz...

bahan skodeng..

Image
Salam dan Hallo...

entry ini ditaip ngan senyum yang meleret dari smlm...
setelah lama dok usyar²....intai²...belek²....
at last...
i dapat benda nih... eyh...bukan dapat... tp ni... reta sepencarian i ngan encik suami... 50-50...
walaupon tak sehebat org lain punya... tp i puas hati sbb i dah invest duit i utk something yg i buleh guna utk kepentingan liya (walaupun sebenarnya, i yg guna)...

before this punya la dok mengharap dapat g11...
skali bila tanya review dari org kedai kamera... org tu kata g11 superb utk amek gambar...bukan utk video...
so... tak kena la ngan spesikasi yg i bagi...
sbb telah² la video mode penting jugak utk i capture gmbr model tecit i tuh kan...
so.... i lupakan g11...
then come out ngan plan nak beli panasonic lumix dmz-tz 10 or sony dsc-hx 5v.... (org kedai kamera yg suggest )

then....
masa pi frankfurt ritu... (mmg dengan niat nak beli camera...)
dengan spec:
1. nak amek gambar budak tecit (ok)
2. nak amek gmbr bergerak yg sharp (ok)
3. nak video yg HD (ok)
4. nak yg bule…

untuk kesekian kalinya...

encik suami lupa lg janji dia utk belikan i sewing machine....
*tak tau nak berperasaan apa*

sedikit hapdet

Salam dan Hallo...

sedikit hapdet utk mereka² yg without jemu dok tatap entry² lama i...

ke-satu
liya dah buleh merangkak dengan laju walaupun sesekali terkelepek sbb terlalu konpiden... kalau duduk dlm walker, plg laju kalau reverse... maybe itu jer gear yg paling senang nak guna... kalau tak reverse... dia jalan mcm ketam...senget...
tp tetap comel..
air liur dok asyik meleleh... achik kata sbb nak tumbuh gigi.. liya cukup pantang kalau sapa² nak tgk gusi/gigi dia... nnt dia tutup mulut dia rapat²...
bunyik pon dah macam².. kalau ikut susunan alif ba ta... liya dah buleh sebut nananananannaaaa.....
since rabu lepas, kerap i tinggalkan liya ngan ummi neny.. kesian liya n kesian ummi jugak... terpaksa tinggalkan liya sbb ada byk benda nak kena setel since last week...
terima kasih Tuhan sebab masih sayangkan kami yg slalu lalai dengan cintaMu...



huhh...tetiba emosi pulak...
*tarik napas panjang² sambil baca komen mama kat entry lepas*


ke-dua
kami dah kuar rumah kat niddastrasse, rüsselsheim... r…

skali jer...

tak brapa buleh nak sabar...
bg can la.... skali jer...
i betoi² dah tak leh tahan...
skali jer.. n sepatah perkataan tuh jer...
ok....?

































































































bodooola....!