Liya Raihany dan test U3...

Salam dan Hallo...

dah lama tak cerita pasal liya...
cepat sangat dia besaq...
br nak update citer...dia dah buat benda baru...
Alhamdullillah... liya sehat.. n tak byk ragam...

27hb november..
liya punya 1st termin ngan kinderartz (doktor pakar kanak²)...


ni kinder-untersuchungsheft @ buku rekod checkup liya...
kalini buat test U3...
test U1 ndgan U2 dah buat time kat spital...

awai² pagi dah tercongok kat depan main entrance nak pi klinik...
nak tgk liya..?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


hahhahaa....muka dah tinggai kecik dah....
skg sejuk...cakap pon dah kuar asap kat molot...
kesian liya...

nak bgtau jugak.... jacket tu hadiah dari aunty² frankfurt yg ber3 ituw n uncle toher..
size elok² liya jer...
n sangat berjasa dikala sejuk² nih...
danke... :D

sampai kat klinik...org tak ramai lg...antara termin yg terawal...
masuk bilik doktor...
bukak baju² liya yg berlapis² tuh...
timbang berat....
n ukur tinggi..

berat liya : 3670g
tinggi liya : 52cm
ukur lilit kepala : 38cm

doktor kata.. dlm sebulan, biasanya baby akan naik 500g...
liya...?
naik 700g!
syabbas bettey...syabbas! :D

lepas ukur².... doktor buat test kat liya...
mula dia angkat then pusing² liya...
erk...macam pusing anak patung jer...
tapi liya maintain....

pastu test kaki...
doktor pegang bawah ketiak..
pastu bg kaki liya cecah tilam...
automatik...liya gerak kaki gaya jalan..
skali lg...
syabbas bettey...syabbas!

pastu... doktor scan liya...
baringkan...then buat scan kat area pinggul dia..
cahya tak sure utk apa..
utk check sendi apa ntah...

liya maintain cool...
even lotion tu sejuk... muka dia relax jer..
doktor dok tonyoh² scanner tu kat tepi bontot pon, liya buat muka relax...
tapi rupanya dalam relax² tu...dia suda melepas daaaa....

tak per. dah abih check² suma... dah nak blk..
pakaikan blk body,baju,seluar,stokin, selimut n jaket liya.. (kan dah kata td...berlapis²..)
masuk dlm car seat..liya sambung tido..

senang sungguh jaga liya... :D


Comments

:: butterfly :: said…
nak gelak senantiase tgk gambar liya dgn baju tebal tu..muke je nmpk hehehehe
cahya said…
hahahhaa..
tak per...tak per...
makngah buleh gelakkan liya skg..
nnt makngah datang sini...kita gelakkan kak humayrah pulak... :P
tp ada gak gossip kata winter tahun ni tak dak seleji... :(
Neny said…
wah, kena tonyoh bagai nak rak ngan doc pon liya x nanges?

Good girl liya nih!
mama said…
cik, tak seleji pun sejok maintain sejok.. so mak ngah irma.. siap siap la baju ostronot tu...
:cahya schatz: said…
kak neny : tonyok tu tak der la kuat sgt...tp losyen tu sejuk... budak² lain nangis.. huhuu...

mama : betoi³...ngan mak ngah skali nnt nak kena bungkuih...
Ms J said…
liza...aku baru selamat...tp baby kene jaundice pulak..tu yg still kt spital...berat liya lebih kurang berat baby aku ms lahir...how i wish i can deliver a smaller size baby....ade tips tak???...ni nk angkat pangku pon masih xbape lrt....

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby