berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Monday, June 27, 2016

konsert 1st missLR

Assalamualaikum and Hallo

Aktiviti missLR skg makin penuh.. so far dia happy and active.. semua benda tu dia yg nak buat dan bukan paksaan sama skali... :)

so.
hari ahad 2 minggu lepas, sekolah muzik missLR buat konsert sempena 20 tahun.. actually tiap² tahun pon dia buat konsert nih.. cikgu missLR nak missLR perform tahun lepas tp sbb dia muda sgt.. so, postpone tahun ni..
sebenarnya sekolah muzik ni ambek student mula dari 7 tahun.. missLR kira speciall case sbb start umur 5, dia dah belajar piano dengan kawan indonesia kami.. but just for few months sbb member tu pregnant and rumah dia actually agak jauh dari rumah kami...
early last year, i daftar missLR masuk kelas piano kat sekolah muzik raunheim.. dekat ngan rumah.. mula² cikgu tu mcm tak mau accept, tp lepas try 2x.. dia suka missLR and nak give a try ambek student muda..

apa yg uol perasan kat list nama performer tu?
nmpk tak nama mama ngan papa yg wujud kat situ...? huhuuu...
mmg kerap depa konpius nama i ngan nama missLR.. but its ok...
'sebab kita besfwen kan ma..?'
opening... pengetua sekolah bg speech sempena sekolah 20tahun..
ini hall rathaus sebenarnya... kalau ada acara apa² skg, depa buat kat sini or foyer rathaus..
excited!
1st month i berpantang, encik suami yg bawak missLR ke semua kelas² dia..
encik suami tak perasan yg cikgu missLR ada bagitau pasai konsert tu.. tp i perasan kat rumah, missLR asyik² main 2 lagu yg sama... dia kata cikgu dia suruh ingat note lagu tu...
a week before concert, i bawak missLR pi kelas piano dia and cikgu dia tanya i buleh join tak concert tu sbb i ada baby...
time tu baru i tau missLR akan perform... :)
missLR main 2 lagu..
i ambek video smbl dukung mrLR.. sbb tu senget and jauh...
apa² pon... missLR hat sehr gut gemacht!
cikgu missLR kata missLR nervous... selalunya missLR main piano siap goyang² badan... tp kalini dia main dgn badan statik... muka pon serious saja... it was a good experience for missLR.. 
again. dia dah buat yg terbaik... mama bangga ngan anak mama :)

bukti.. adik mencemar duli (pantang) sbb nak tgk kakak perform...
punya la bising dlm hall tu.. dengan bunyi piano.. gitar.. drum... org tepuk tangan bagai... mrLR buleh slumber tido... dia ada la terkejut² skit.. but then, sambung tido blk... :)
gmbr kecik kanan tu... kawan² missLR.. atas, is sora.. kawan kindergarten missLR.. and bwh, is zubia., anak kawan baik i kat sini...
ini player violin ngan cello...
masa org main guitar n drums.. i kat blkg dewan... so tak ambek gmbr sbb i ambek gmbr pon ngan phone saja...
tgk la missLR n the gang kat row depan tu...
mentang² la dia 2nd performer... lepas tu, slumber blh terus melepak atas lantai betul² depan stage tu...
kawan baik missLR, missMM pon datang ngan mak dia tgk missLR perform... happy la sesgt si missLR..
tokchik pon mai tgk concert dah alang² boring dok sorang kat rumah... :)
besfwen..
missMM tunggu dari mula smp habis concert... :)
kalau tgk video and animated pic kat atas, bila missLR abis perform.. dia tunduk, tunjuk and nak pegi ke side kanan dia... sbbnya, missMM ada situ...
cess.. bukannya nak pikir dtg kat mama papa dulu... sabo ja la...

habis concert, kami sembang² sat ngan org² kat situ.. pastu balik sbb dah start hujan rintik²...

balik ja concert... missLR sambung layan adik... ♥♥♥♥♥♥


Wednesday, June 22, 2016

Akhirnya...

Assalamualaikum and Hallo

status 13jun berbunyik
'Rindunya nak blogging.. Last hapdet august 2015.. Beriya ngaku 'i tak pregnant'.. Pengalaman pregnant n lahirkan layth lg byk nak cerita sebenarnya.. Br kumpul2 semangat nak hapdet blog.. Bukak laptop.. Bersila.. Senyum2 atur ayat.. Tup2 br teringat, internet kat rumah takleh guna... Huhuu..'

status disambut ngan 62likes, beberapa komen, beberapa wassap, beberapa pm dan 2 email..
gitewww...
lepas seminggu kumpul semangat.. baru harini ada masa..

dengarlah wahai dunia... i dah ada anak 2!
penantian satu penyiksaan.. namun bersyukur itu lebih indah..
lepas 6 tahun tunggu, akhirnya Allah bagi rezeki tak terduga..

i still ingat waktu tu...
i moody sangat.. every single thing yg encik suami buat.. i melenting.. even i sedar yg i tersangat sensitif and moody, i tak leh nak control...
ntah mcmn lepas few weeks moody², terasa nak buat pregnancy test..
tanpa harapan apa².. buat test, and the test is positif!
i tak tau nak react mcmn sebenarnya... terketar² bawak pregnancy test tunjuk kat encik suami... pastu nangis puas²... ( gaya macam dapat anak first, kan? huhuuu)

gambar masa raya haji... september 2015.

missLR pon excited and keep asking bila adik nak kuar... :)
she is such a sweetheart.. dari mula i pregnant smp skg...
on 9 may 2016 lahirlah Layth Raheel...

pengalaman pregnant n bersalin sangat beza ngan pengalaman pregnant n bersalin missLR... nnt i cerita... (kumpul semangat lg..)

Tuesday, August 11, 2015

kelam kabut

Assalamualaikum and Hallo

ok.
harini brapa hari bulan?
11.8.2015!

terbaeeekkk... nampak sgt mak lijah kalut ntah hapa² smp tak dan nak jenguk blog..

akan tetapi...diam² berisi hokey.... (i tak pregnant)

entry pasai throwback pon tak sempat nak habiskan... kalau nak toleh² jugak lg.. maunya smp terteleng... but stiilllll... tak sempat² gak nak story mory morning glory gitewww...

thanks to reader yg email/WA i and mintak haplod entry... walaupon cuma 3 worang.. namun buat i terharu... buleh bayang la kalau otai² blogger mcmn kalau ter'pause' blogging..

missLR dah besar... dah makin sama rupa ngan i... tp perangai ikut papa dia.. huhuhuu...
smlm dia baru start sekolah blk lepas 2 weeks cuti summer...
dlm dia dok sebut² boring... penuh jugak aktiviti dia sebenarnya... since raya smp la weekend lepas... mcm² dia buat.. and ofkos mak dia pon sama kalut...

and since blog i ber'hibernasi' nih... mcm² jugak yg jadi kat i...
Alhamdullillah... semuanya positif² belaka... (ada gak la yg negatif... tp kita tgk dari sudut positif jugak...)

antara yg positif ialah... bisnes i..
dari bisnes hobi²... skg dah getting serius... and dah involve international level... ahaks.. doakan la semoga berjaya ya..
betoi kata adik i... gain kepercayaan customer and they will come back.. tak perlu pon iklan²... tp kalau iklan beriya.. maka lg bertambah la rezeki...
customer i dah macam kawan.. mula² wassap ayat bukan main cantek teratur... skg ni... jgn kata nak order brg... nak beli baju raya pon, gossip ngan i... :))

and also...
i tengah buat lesen jermeng...
before this, kami tak perlu kereta pon... tp skg, bila missLR dah besar.. dah byk aktiviti and also i start my bisnes kecik²... lesen and kereta dah jd benda yg sgt perlu...
byk kawan² kat sini convert lesen... ada syarat² yg membolehkan direct convert.. tp i tak leh...so i start dari 0.. masuk kelas teori 14jam and ambek exam... buat kelas praktikal minimum 12 jam and exam... mula² kena pi kelas teori, i seteress.. sbb dok membayangkan nak melangut dlm kelas tu sejam tp tak paham apa sbb kelas dlm jermen.. 1st class pasai speed... ouh.i paham rupanya... hahahhaha...
lepas tu terus semangat naik skit nak pi kelas....
suka! depa bukan sekadar ajar bawak kereta and rules... depa ajar jugak manner on road... kagum!

lagi satu aura positip ialah group mak² malaya..
i jadi admin pada satu group WA... hebat² org dlm group tu... almost semuanya yg menetap kat jermen... kawen ngan bermacam² bangsa... and masing² pon hebat² belaka... ada pakar agama... pakar masak... pakar baking.. pakar kaunseling... pakar share info pon ada! hahhahahhaaa...

i nak cerita jugak pasai raya... tapi... tapi... tapi... gambar 4 kepeng ja ada..
hahhahaaammppeesss...

ok. nak kuar ambek cikmek... tata...